Βέλγιο: Στην καρδιά των Βρυξελλών χιλιάδες τρακτέρ – Αγρότες έριξαν αυγά και πέτρες στην Ευρωβουλή

Βέλγιο: Στην καρδιά των Βρυξελλών χιλιάδες τρακτέρ – Αγρότες έριξαν αυγά και πέτρες στην Ευρωβουλή

Περισσότερα από 1300 τρακτέρ κατέκλυσαν σήμερα την καρδιά των Βρυξελλών στέλνοντας μήνυμα σε απόσταση αναπνοής από τα κτίρια των ευρωπαϊκών θεσμών πως τα αγροτικά προβλήματα απαιτούν άμεσα λύσεις.

Περισσότερα από 1300 τρακτέρ εισέβαλαν σήμερα στην καρδιά των Βρυξελλών.

Χιλιάδες αγρότες από ολόκληρη την Ευρώπη έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα κτίρια των ευρωπαϊκών θεσμών, όπου ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τους σταμάτησαν.

Οι αγρότες έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και ξύλα, πέταξαν αυγά σε κτίρια πέριξ της Place de Louxembourg και ζήτησαν από τους ηγέτες των 27 που συνεδρίαζαν εντός στη σύσκεψη κορυφής άμεση και διαρκή λύση στα προβλήματά τους.

«Η ευρωπαϊκή νομοθεσία η περιβαλλοντική νομοθεσία καταστρέφει τις αγροτικές οικογένειες. Η “πράσινη” ατζέντα υπήρχε για την προστασία του περιβάλλοντος, σήμερα χρησιμοποιείται για να τελειώσει την γεωργία», ανέφεραν.

Μαζί με τους αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν στήριξη καθώς τα κόστη τους έχουν εκτοξευθεί και ο ανταγωνισμός λόγω των ευρωπαϊκών εισαγωγών τους ωθεί, όπως αναφέρουν, στην εξαθλίωση. Κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να φέρουν στη βελγική πρωτεύουσα ακόμη και τα ζώα τους.

Η ένταση με τις βελγικές αρχές δεν επεκτάθηκε, με τις αστυνομικές δυνάμεις να περιορίζονται πίσω από τα οδοφράγματα και τους αγρότες να προχωρούν σε κάποιες υλικές ζημιές στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Τέταρτη μέρα πολιορκίας για το Παρίσι

Νοτιότερα, το Παρίσι παραμένει για τέταρτη ημέρα πόλη υπό πολιορκία. Περισσότεροι από 10.000 αγρότες παραμένουν στα μπλόκα που έχουν αναπτύξει σε όλους τους εθνικούς δρόμους γύρω από την γαλλική πρωτεύουσα και επιμένουν πως θα μπουν στο κέντρο της γαλλικής Μητρόπολης.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Αττάλ σήμερα προχώρησε σε ανακοινώσεις δεσμεύοντας την Κυβέρνηση Μακρόν σε εθνικές δαπάνες που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ για την τρέχουσα χρονιά αλλά και στη νομοθετική εξασφάλιση, όπως σημείωσε, της εγχώριας αγροτικής παραγωγής.

Από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής στήριξη προς τους Γάλλους αγρότες δεσμεύθηκε πως θα προσφέρει και ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος υπογράμμισε πως η παρούσα αγροτική κρίση είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και πρέπει να λυθεί.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα