Μέση Ανατολή: Ανελέητοι βομβαρδισμοί ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Ανελέητοι βομβαρδισμοί ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει στη Γάζα

Οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται με αμείωτη σφοδρότητα.
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί χτυπούν ανελέητα τη Γάζα. Χτυπούν περιοχές στο Βορρά και το Νότο σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χαν Γιουνίς όταν πύραυλοι έπληξαν τρεις πολυκατοικίες σε συγκρότημα κατοικιών στη συνοικία Χάμαντ, λένε οι Παλαιστίνιοι. Άλλοι 23 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Άλλοι έξι σκοτώθηκαν σε επιδρομή που έγινε στην περιοχή Ντέιρ Αλ – Μπαλάχ στη νότια Γάζα. Αεροπορική επιδρομή έγινε και στη Νάμπλους της Δυτικής Όχθης. Οι Ισραηλινοί λένε ότι σκότωσαν τουλάχιστον έξι μέλη της Χαμάς. Λίγες ώρες πριν ο ισραηλινός στρατός είχε προαναγγείλει την ολομέτωπη επίθεση.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε: «Θα χτυπάμε οπουδήποτε βρίσκεται η Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του νότιου μέρους της Λωρίδας της Γάζας. Θα συμβεί σε χρόνο, τόπο και συνθήκες που ευνοούν το στρατό».

Καθώς η ισραηλινή πολεμική μηχανή συνεχίζει την προέλασή της, οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ασφαλείς πουθενά. Το Τελ Αβίβ καλεί όσους εκτοπίστηκαν ήδη μια φορά από τη βόρεια Γάζα στο Χαν Γιουνίς να μετακινηθούν δυτικότερα.

Ο Μαρκ Ρέγκεβ, σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ισραήλ ανέφερε: «Oι εκκλήσεις μας προς τους αμάχους να φεύγουν από τις περιοχές όπου επίκεινται μάχες είναι μια ένδειξη ότι δεν θέλουμε να βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρωμένα πυρά».

Σήμερα τουλάχιστον 63 σοροί μεταφέρθηκαν μόνο στο ινδονησιακό νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς περισσότεροι από 20.000 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την αρχή του πολέμου στη Γάζα. Πάνω από 5.000 είναι παιδιά.

Οι Ισραηλινοί έδωσαν στην δημοσιότητα πλάνα από τα τούνελ της Χάμας
Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά από την εισβολή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το Αλ Σίφα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα πλάνα, απτές αποδείξεις όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, του δικτύου των τούνελ από το οποίο η Χαμάς εξαπολύει επιθέσεις κατά ισραηλινών και έχει δημιουργήσει στο στρατηγείο της στη Λωρίδα.

Στο λιμάνι της Γάζας, στο Σάτι, ισραηλινοί στρατιώτες και άρματα μάχης έχουν κατακλύσει την περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται πλέον να εκκαθαρίσει από κάθε θύλακα της Χαμάς και το ανατολικό τμήμα της πόλης. Σχεδόν 40 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου άνδρες του IDF εξακολουθούν να βρίσκουν όπλα και ρουκέτες ακόμη και σε νηπιαγωγεία.

Την ίδια ώρα το Ισραήλ ενέδωσε στις πιέσεις της Ουάσιγκτον και επέτρεψε τη μεταφορά 140.000 λίτρων καυσίμων καθημερινά στη Γάζα προκειμένου οι υπηρεσίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να μπορούν να συνδράμουν τους αμάχους. Οι κάτοικοι της Γάζας δεν κινδυνεύουν μόνο από την έλλειψη πόσιμου νερού αλλά και από την πείνα, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Οι πληροφορίες που συγκεντρώνουμε από όσους βοηθάμε δείχνουν ότι οι άνθρωποι επιβιώνουν με ένα γεύμα την ημέρα αν είναι τυχεροί. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας χρειάζεται επισιτιστική βοήθεια».

Καθώς η ισραηλινή πολεμική μηχανή συνεχίζει την προέλασή της, οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ασφαλείς πουθενά. Το Τελ Αβίβ καλεί όσους εκτοπίστηκαν ήδη μια φορά από τη βόρεια Γάζα στο Χαν Γιουνίς να μετακινηθούν δυτικότερα.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού του Ισραήλ δήλωσε: «Oι εκκλήσεις μας προς τους αμάχους να φεύγουν από τις περιοχές όπου επίκεινται μάχες είναι μια ένδειξη ότι δεν θέλουμε να βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρωμένα πυρά».

Όσοι πάνε δυτικά του Χαν Γιουνίς δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν περαιτέρω ενώ υπάρχουν σχέδια να στηθεί για αυτούς καταυλισμός με σκηνές και νοσοκομείο εκστρατείας, λέει το Τελ Αβίβ.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα