Μέση Ανατολή: Ένας 4χρονος ήρωας που κόντεψε να σκοτωθεί δυο φορές

Μέση Ανατολή: Ένας 4χρονος ήρωας που κόντεψε να σκοτωθεί δυο φορές

Σε ισραηλινό βομβαρδισμό σκοτώθηκε η οικογένειά του 4χρονου Αχμάντ και επέζησαν μόνο ο Άχμαντ, και ο 2χρονος αδελφός του. Συγγενείς πήραν τα δύο αγόρια να μείνουν μαζί τους, Όμως ο θάνατος ξαναχτύπησε. Σε άλλο βομβαρδισμό ο Άχμαντ τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν να ακρωτηριάσουν τα πόδια του.

Στο κρεβάτι χειρουργείου στο νοσοκομείο Αλ Άκσα στη Γάζα γιατροί ετοιμάζονται να χειρουργήσουν τον μικρό Άχμαντ.

«Λόγω των σοβαρών τραυμάτων θα γίνει ακρωτηριασμός πάνω από το γόνατο στα δύο πόδια του», ανέφερε ο χειρούργος.

Λίγες μέρες πριν ο 4χρονος έχασε την οικογένειά του όταν ισραηλινός πύραυλος έπληξε το σπίτι τους στο Μπέιτ Χανούν, στη βορειοανατολική Γάζα. Σκοτώθηκαν η μητέρα, ο πατέρας και άλλοι συγγενείς του, συνολικά 17 άνθρωποι. Από την επίθεση επέζησαν μόνο ο Άχμαντ, τον οποίο το ωστικό κύμα πέταξε σε διπλανό σπίτι, και ο 2χρονος αδελφός του.

Συγγενείς πήραν τα δύο αγόρια να μείνουν μαζί τους, σε σχολείο του ΟΗΕ στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στον οποίο αναζήτησαν καταφύγιο. Όμως ο θάνατος τους ακολούθησε και εκεί. Ο Άχμαντ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κίνδυνο της ζωής του. Οι γιατροί κατάφεραν σώσουν τη ζωή του, όχι όμως και τα πόδια του.

Ο θείος του Άχμαντ δήλωσε: «Φεύγαμε προς το Νότο όταν ο Άχμαντ χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά και έχασε τα πόδια του. Είναι παιδί. Τι έκανε για να αξίζει κάτι τέτοιο; Κόντεψε να σκοτωθεί δύο φορές από τους βίαιους εισβολείς».

Μετά την εγχείρηση ο Άχμαντ αναρρώνει. Δεν ξέρει ακόμα ότι έχασε τους γονείς του και τα πόδια του, λέει ο θείος του.

«Με ρώτησε πολλές φορές, θέλει να σηκωθεί και να περπατήσει. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να τον κάνουμε να καταλάβει ότι έχασε τα πόδια και τους γονείς του».

Οι γιατροί λένε ότι κάθε μέρα που περνά μειώνεται η δυνατότητα να περιθάλψουν τους τραυματίες.

«Έχουμε μεγάλες ελλείψεις. Τα αναισθητικά δεν επαρκούν και κάποιες εγχειρήσεις γίνονται χωρίς αναισθησία» υπογράμμισε γιατρός.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πριν τον πόλεμο στη Γάζα υπήρχαν περίπου 3,500 κλίνες στα νοσοκομεία. Μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου είναι διαθέσιμες λιγότερες από τις μισές.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα