Μέση Ανατολή: Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν νοσοκομεία της Γάζας - 11.000 νεκροί

Μέση Ανατολή: Ισραηλινά τανκς περικυκλώνουν νοσοκομεία της Γάζας - 11.000 νεκροί

Στην κορύφωσή του φτάνει ο πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς, τα ισραηλινά τανκς έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία, γύρω από τα οποία γίνονται μάχες με τη Χαμάς. Ανάμεσα τους το νοσοκομείο Αλ Σίφα, κάτω από το οποίο κρύβονται οι αρχηγοί της οργάνωσης όπως επιμένει το Ισραήλ.

Τα ισραηλινά άρματα μάχης και οι χερσαίες δυνάμεις του στρατού έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο Σίφα στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Πυρά πυροβόλων ακούγονται παντού στην περιοχή που σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό αποτελεί το στρατηγείο της Χαμάς.

Τα μαχητικά του Ισραήλ χτυπούν με σαρωτικούς βομβαρδισμούς και την περιοχή του Ινδονησιακού νοσοκομείου στη βόρεια Γάζα.

Οι Παλαιστινιακές αρχές αλλά και γιατροί καταγγέλλουν πως ακόμη τρία νοσοκομεία στην πόλη της Γάζας έχουν μπει στο ισραηλινό στόχαστρο. Λένε ότι οι νεκροί είναι δεκάδες και εκατοντάδες οι τραυματίες.

Ο στρατός του Ισραήλ προχωρά σε εκκαθάριση των σημείων από τα οποία περνά ασφαλίζοντας τα νότα του.

«Ο στρατός προχωρά σα να κόβει κέικ. Κομμάτι – κομμάτι καθαρίζει τα πάντα. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε. Πηγαίνουμε μόνο μπροστά. Δεν γυρίζουμε πίσω», δήλωσε στρατιωτικός αναλυτής.

Χιλιάδες άνθρωποι επιχειρούν να φύγουν με όποιον τρόπο μπορούν προς το Νότο. Μητέρες σέρνουν τα καρεκλάκια στα οποία κοιμούνται τα παιδιά τους προς ένα ασφαλέστερο σημείο.

Στο χάος της αβύσσου η Γάζα

Ο θάνατος όμως καραδοκεί παντού. Εκατοντάδες άμαχοι με λευκές σημαίες στα χέρια, κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά, επιχείρησαν να φύγουν από το νοσοκομείο al Nasr.

Οι ριπές των πολυβόλων τους απέτρεψαν. Αυτόπτες κάνουν λόγο για πυρά από στρατιώτες του Ισραήλ με τον IDF να σημειώνει πως η Χαμάς δεν θέλει να τους αφήσει να αποχωρήσουν γιατί χάνει την ανθρώπινη ασπίδα της.

Η πλευρά των παλαιστινίων καταγγέλλει επίσης επίθεση από τον στρατό κατά αμάχων στον δρόμο προς το Νότο. Από την επίθεση λένε σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Το Ισραήλ επιμένει πως η Χαμάς σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.

«Οι δυνάμεις μας στη Λωρίδα βρίσκονται στην καρδιά της πόλης της Γάζας. Βρίσκονται στα προάστια του Σάτι. Κοντά στο νοσοκομείο Σίφα και το λιμάνι. Οι τρομοκράτες που βρίσκονται στα υπόγεια κάτω από το νοσοκομείο Σίφα απόψε ακούν τον τρομακτικό ήχο από τις ερπύστριες των αρμάτων μας και τις μπουλντόζες που τραντάζουν το έδαφος, τα ακούν στα βάθη που βρίσκονται», είπε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

Στους 11.000 οι νεκροί

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αρνούνται να εγκαταλείψουν τους ασθενείς τους. Κάνουν χειρουργεία κάτω από το φως ενός μόλις φακού. Χειρουργεία και κλινικές ασφυκτιούν από τραυματίες και νεκρούς.

Οι νεκροί, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, ξεπερνούν τους 11.000. Ένα από τα 4.500 παιδιά που έχουν σκοτωθεί κουβαλά αυτός ο άνδρας για να το τοποθετήσει δίπλα στον αδελφό του που σκοτώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα