Γάζα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Στον απόλυτο έλεγχο του Ισραήλ το βόρειο κομμάτι

Γάζα: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Στον απόλυτο έλεγχο του Ισραήλ το βόρειο κομμάτι

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, που συνεχίζει να αποτελεί καθημερινό στόχο του Ισραήλ, στη Σάμπρα στα δυτικά και την Καν Γιουνίς στα νότια.
Την ίδια ώρα, ακήρυχτος πόλεμος υπάρχει στη Δυτική Όχθη, με τους νεκρούς να είναι περίπου 160 από τις 7 Οκτωβρίου, ενώ συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές και οι συλλήψεις.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι περπατούν χιλιόμετρα για να αποφύγουν τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς στον βορρά, ωστόσο συνεχείς επιθέσεις γίνονται και στον νότο, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να τονίζουν ότι πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε ξανά την προοπτική μιας κατάπαυσης του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων.

Στον απόλυτο έλεγχο του Ισραήλ η βόρεια Γάζα
Ολόκληρη η βόρεια Γάζα, μετά από σκληρές μάχες και ανελέητους βομβαρδισμούς, έχει περάσει στον απόλυτο έλεγχο του Ισραήλ, αναφέρει επίσημα ο στρατός της χώρας.

Ο IDF έχοντας εξασφαλίσει πως δεν υπάρχει απειλή της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, συνεχίζει τις επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας. Οι μάχες είναι σφοδρές, με τους ισραηλινούς κομάντος να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στον στόχο που εξαρχής έχουν θέσει, το νοσοκομείο Αλ Σίφα στα υπόγεια του οποίου επιμένουν πως βρίσκεται το στρατηγείο της Χαμάς.

Από την πλευρά της η Οργάνωση λέει πως εξακολουθεί να χτυπά άρματα μάχης και ισραηλινούς στρατιώτες με αντιαρματικά μέσα στα συντρίμμια του βόρειου τμήματος της πόλης της Γάζας.

Με τις μάχες να μαίνονται, τα νοσοκομεία της Γάζας δεν έχουν πλέον τρόπο και μέσα να περιθάλψουν τους εκατοντάδες τραυματίες που φτάνουν κάθε ώρα της ημέρας. Παλαιστίνιοι επιζώντες κάνουν λόγο για σφαγή.

Η ισραηλινή πλευρά αναφέρει πως περισσότεροι από 50.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας. Με βασικό όχημα διαφυγής τα κάρα, χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να φτάσουν στον νότο και να ξεφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που δεν έχουν τέλος.

Η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα παραμένει ελάχιστη συγκριτικά με τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα