Απειλεί με κλιμάκωση κατά του Ισραήλ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ - Είμαστε έτοιμοι είπε στο διάγγελμα ο Χασάν Νασράλα

Απειλεί με κλιμάκωση κατά του Ισραήλ ο ηγέτης της Χεζμπολάχ - Είμαστε έτοιμοι είπε στο διάγγελμα ο Χασάν Νασράλα

«Η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε σε διάγγελμά του την Παρασκευή 3/11 ο ηγέτης της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, τονίζοντας ότι «η πλημμύρα του Αλ-Άκσα επεκτάθηκε και σε άλλα μέτωπα». Μάλιστα, δήλωσε ότι η ισχυρή πολιτοφυλακή του εμπλέκεται σε πρωτοφανείς διασυνοριακές μάχες με το Ισραήλ και απείλησε με κλιμάκωση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις επιθέσεις της Χαμάς «100% παλαιστινιακές», θέλωντας έτσι να διαψεύσει τις πληροφορίες περί συμμετοχής της Χεζμπολάχ στην οργάνωση της επιχείρησης της 7ης Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως «αυτή επιχείρηση είναι σπουδαία, αυτή η ιερή επιχείρηση ήταν 100% παλαιστινιακή και υλοποιήθηκε από Παλαιστίνιους», ενώ συνέχισε: «Δεν υπήρχε καμία αρνητική πλευρά αυτής της επιχείρησης και δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με άλλο τρόπο».

Στην αρχή της ομιλίας του στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής εξύμνησε τους «πεσόντες μάρτυρες» της Χεζμπολάχ και τις υπόλοιπες ομάδες που πολεμούν το Ισραήλ, καθώς και τους αμάχους που έχασαν τη ζωή τους.

«Ξεκινάω εκφράζοντας τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των πεσόντων εδώ στον Λίβανο και ταυτόχρονα σας συγχαίρουμε καθώς τα αγαπημένα σας πρόσωπα κέρδισαν την τιμή του μάρτυρα», είπε.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ εξέφρασε επίσης τα «συλλυπητήρια» του αλλά «και τα συγχαρητήρια του» στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη Γάζα και την Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς μέσα στο Ισραήλ. «Η πλημμύρα του Αλ – Άκσα απλώθηκε σε περισσότερα μέτωπα» τόνισε.

«Η μεγάλη επιχείρηση Πλημμύρας του Αλ Άκσα αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε 100% στην Παλαιστίνη. Η απόλυτη μυστικότητα είναι αυτό που εξασφάλισε την επιτυχία της επιχείρησης στις 7 Οκτωβρίου. Δεν μας ενόχλησε η απόκρυψη του σχεδίου επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς», είπε.

«Οι ΗΠΑ είναι απόλυτα υπεύθυνες για τον πόλεμο στη Γάζα. Οι ΗΠΑ βάζουν εμπόδια στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», είπε και χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως διαβολική δύναμη κάνοντας επίκληση στη Χιροσίμα και αλλού.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα