Στην φυλακή 64χρονος με κορονοϊό που έβηχε επίτηδες μπροστά στους συναδέλφους του

Στην φυλακή 64χρονος με κορονοϊό που έβηχε επίτηδες μπροστά στους συναδέλφους του

Σε φυλάκιση 2 εβδομάδων καταδικάστηκε ένας 64χρονος άνδρας στην Σιγκαπούρη, ο οποίος νόσησε με κορονοϊό και έβηχε επίτηδες προς την πλευρά των συναδέλφων του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το έκανε για πλάκα αλλά οι δικαστές δεν πείστηκαν.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε επειδή έκρινε ότι έβαλε σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων του και μετέδωσε τον ιό σε τουλάχιστον έναν εργαζόμενο.

Το περιστατικό σημειώθηκε το φθινόπωρο του 2021 όταν η χώρα είχε αυστηρούς περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας. Ο 65χρονος που εργαζόταν στην καθαριότητα μίας εταιρείας πήρε την εντολή να υποβληθεί σε self test.

Το τεστ έδειξε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό και οι αρμόδιοι της εταιρείας του ζήτησαν να φύγει από το κτίριο και να ακολουθήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ωστόσο ο άνδρας δεν έφυγε και ήρθε σε επαφή με δύο υπαλλήλους, εκ των οποίων ο ένας είχε σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας. Κατέβασε την μάσκα του και άρχισε να βήχει επίτηδες.

Όταν τελικά κατάφεραν να τον βγάλουν έξω από το κτίριο ο 65χρονος άνοιξε ένα από τα παράθυρα και έβηξε προς τους εργαζόμενους που βρίσκονταν μέσα.

Ο δικηγόρος του άνδρα είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε κακές προθέσεις και ζήτησε να του επιβληθεί πρόστιμο. Ωστόσο το δικαστήριο όταν άκουσε ότι ένας από τους εργαζόμενους που εκτέθηκε σε κίνδυνο είχε προβλήματα υγείας καταδίκασε τον 65χρονο σε φυλάκιση.

Να σημειωθεί ότι η Σιγκαπούρη εφάρμοσε ένα από τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στη διάρκεια της πανδημίας. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσε την άρση των πιο σκληρών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα