Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας: «Έπεσε» το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας - Πολύωρες καθυστερήσεις

Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας: «Έπεσε» το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας - Πολύωρες καθυστερήσεις

 
 
 Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας από βλάβη που προκλήθηκε στο σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις.

 Η Εθνική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει «τεχνικά προβλήματα» και ότι «εφάρμοσε περιορισμούς στη ροή της κυκλοφορίας για τη διατήρηση της ασφάλειας».

 «Οι μηχανικοί εργάζονται για να βρουν και να διορθώσουν τη βλάβη. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει αυτό». Δεν παρείχαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το τι το προκάλεσε ή πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την επιδιόρθωσή του.

 Οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, Loganair και EasyJet προειδοποίησαν τους επιβάτες ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η British Airways δήλωσε ότι συνεργάζεται με τη NATS για να «κατανοήσει τον αντίκτυπο» του προβλήματος και δήλωσε ότι θα ενημερώνει τους πελάτες της.

 Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το πρόβλημα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας «επηρεάζει επί του παρόντος όλες τις πτήσεις που πρόκειται να πετάξουν προς ή από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα