Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές – Προβάδισμα Ερντογάν

Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές – Προβάδισμα Ερντογάν

Δύο ημέρες πριν από τις δεύτερες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις, ενώ καταγγέλλει ότι οι αντίπαλοί του έχουν κρυφή ατζέντα και στηρίζουν την τρομοκρατία.

Ως υπερασπιστής των οικογενειακών και ισλαμικών αξιών εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση για τις γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη.

Χιλιάδες γυναίκες, οι περισσότερες με μαντήλες, καταχειροκρότησαν τον Τούρκο πρόεδρο όταν αναφέρθηκε στις χήρες και τα ορφανά του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, καταγγέλλοντας τον αντίπαλό του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ως συνεργάτη των Κούρδων αποσχιστών.

Είναι τέτοια η ένταση των κατηγοριών που ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ορκίστηκε στον Αλλάχ ότι ουδέποτε συναντήθηκε με τρομοκράτες, και κατηγόρησε τον Ερντογάν για εκστρατεία ψεύδους που δεν αρμόζει σε έναν καλό μουσουλμάνο.

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης προεξοφλούν νίκη του Τούρκου προέδρου, όπως δήλωσε στο MEGA ο γνωστός Τούρκος σχολιαστής Χακάν Μπαϊρακτσί.

«Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που κάναμε μέχρι τώρα, μπορώ να σας πω ότι θα νικήσει και πάλι ο Ερντογάν αλλά με ποσοστό από 52,5 έως 54 %».

Για απόπειρα νοθείας στον πρώτο γύρο κατηγόρησε τον Ερντογάν, ο Τούρκος άσος του NBA, Ενές Καντέρ, μιλώντας επίσης στο MEGA.

«Προσπάθησε να κλέψει, προσπάθησε να κάνει νοθεία, όμως η αντιπολίτευση ήταν τόσο δυνατή ώστε δεν κατάφερε να βγει πρόεδρος από τον πρώτο γύρο».

Στα «τάρταρα» η οικονομία

Τα σενάρια επανεκλογής του Ερντογάν προκάλεσαν νέα «βουτιά» της τουρκικής λίρας. Το δολάριο έφτασε τις 20,1 λίρες και το ευρώ τις 21,45 λίρες.

«Οι επενδυτές αναμένουν ισχυρότερες πιέσεις στη λίρα το επόμενο διάστημα επειδή οι οικονομικές προτάσεις που έχουν εξαγγείλει οι δύο υποψήφιοι περιέχουν πολλές προκλήσεις για τον μετασχηματισμό της οικονομίας», λέει ο οικονομικός αναλυτής, Ενβέρ Ερκάν.

Ο Ερντογάν προβάλει τα επιτεύγματα των 21 ετών του στην ηγεσία της χώρας και υπόσχεται καλύτερες μέρες στο τελευταίο προεκλογικό σποτ.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα