Υπόθεση Μαντλίν: Εξελίξεις - Βρήκαν στοιχείο για την εξαφάνιση

Υπόθεση Μαντλίν: Εξελίξεις - Βρήκαν στοιχείο για την εξαφάνιση

Οι έρευνες στο φράγμα Αράδε της Πορτογαλίας ολοκληρώθηκαν έπειτα από τρεις ημέρες. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση, τον συντονισμό της οποίας είχαν οι Γερμανοί, φαίνεται πως εντόπισαν «ένα σχετικό στοιχείο» με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Το «στοιχείο» που βρέθηκε, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha οδήγησε τους αστυνομικούς σε μία μικρή περιοχή του φράγματος, όπου και επικεντρώθηκαν κατά την τελευταία ημέρα της επιχείρησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη φύση του στοιχείου δεν δόθηκαν από τις επίσημες αρχές, όμως, είναι σίγουρο πως θα χρειαστούν μήνες για τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εξετάσεων, ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Παράλληλα, οι ερευνητές σάρωσαν μία μεγάλη δασική έκταση, σκάβοντας βαθιές τρύπες από τις οποίες συλλέχθηκαν δείγματα για εξετάσεις DNA. Τα πρώτα αποτελέσματα θα βγουν την επόμενη εβδομάδα, όμως η πλήρης ανάλυση θα διαρκέσει αρκετά.

Εκτός από το «στοιχείο» που βρίσκεται στο μικροσκόπιο και συνδέεται με την υπόθεση, οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν και άλλα αντικείμενα και υφάσματα, τα οποία μπορεί να σχετίζονται με την εξαφάνιση, αλλά μπορεί και όχι. Μεταξύ αυτών, ένα σουτιέν, ρούχα και πλαστικά αντικείμενο.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε ότι θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση αν οι ερευνητές δεν βρουν κάτι σημαντικό. Εάν όμως τα δείγματα αποδειχθούν σημαντικά, η ενημέρωση θα καθυστερήσει.

Υπενθυμίζεται, πως το τριήμερο «κυνήγι» στοιχείων στο φράγμα ήρθε, μετά από σοβαρή πληροφορία για ένα όπλο και μία βιντεοκάμερα που είχαν κλαπεί από το σπίτι του βασικού υπόπτου για Christian Brueckner, στην οποία ίσως υπήρχαν φωτογραφίες της τρίχρονης τότε Μαντλίν ή άλλων θυμάτων του Γερμανού παιδόφιλου.

Πληροφορίες δε από τα αγγλικά και πορτογαλικά μέσα ανέφεραν πως αρχικά οι ερευνητές αναζητούσαν τις ροζ πιτζάμες της μικρής Μαντλίν, τις οποίες φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε από το πορτογαλικό θέρετρο στην Πράια ντα Λουζ το 2007.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα