Τουρκία: Και η Αγία Σοφία στην προεκλογική αρένα από τον Ερντογάν

Τουρκία: Και η Αγία Σοφία στην προεκλογική αρένα από τον Ερντογάν

Με την Τουρκία να πλησιάζει στις εκλογές, ο Ερντογάν ποντάρει ολοένα και περισσότερο στο εθνικιστικό του αφήγημα. Την ίδια ώρα, οι τουρκικές προκλήσεις δεν εξαντλούνται στη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας αλλά αποτυπώνονται και στο πεδίο.

Το κόμμα του τούρκου προέδρου δεν δίστασε να ρίξει στην προεκλογική αρένα ακόμα και την Αγιά Σοφιά, αφού κυκλοφόρησε σποτάκι που διαφημίζει… την μετατροπή του ναού σε τζαμί.

«Δόξα σοι Κύριε! Το δίκαιο έγινε πραγματικότητα. Προσευχήθηκε το απόγευμα στην Αγία Σοφία. Απο τότε του Τούρκου έγινε η Κωνσταντινούπολη. Αν γίνει κάποιου άλλου πρέπει να καταρρεύσει η Κωνσταντινούπολη. Η σωστή στιγμή είναι τώρα για να αγκαλιάσουμε την ιστορία μας. Ο σωστός άνθρωπος για τον αιώνα της Τουρκίας», αναφέρει στο βίντεο ο Τούρκος πρόεδρος.

Στην αμετακίνητα αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας αναφέρθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Αυτό δεν το επιβάλλουν ούτε προτιμήσεις ούτε προεκλογικές περίοδοι, ούτε αγάπες, ούτε μίση. Τα κράτη έχουν συμφέροντα. Δεν τα έχω πει εγώ. Τα χει πει ο Παλμερστον. Δεν πρόκειται ούτε για αγάπες ούτε για μίση ούτε για κακίες ούτε για καλοσύνες. Είναι το εθνικό συμφέρον. Το εθνικό συμφέρον της Τουρκίας είναι έτσι διαμορφωμένο και έτσι διατυπωμένο από τις ιθύνουσες τάξεις, όχι τώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει δραστικά στο μέλλον», δήλωσε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έστειλαν ηχηρό μήνυμα αποτροπής μέσω της συνεχιζόμενης διακλαδικής και πολυεθνικής πλέον άσκησης Ηνίοχος στην οποία φέτος συμμετέχουν μαχητικά ακόμα και από χώρες όπως η Ινδία!

Αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο

Η Τουρκία προχώρησε στη παράνομη δέσμευση περιοχών του Αιγαίου, όπου δεν έχει καμία δικαιοδοσία και είναι παράνομη.

Η δέσμευση είναι για άσκηση έρευνας, διάσωσης και προστασίας περιβάλλοντος μέχρι τα μέσα Μαΐου. Με τις περιοχές αυτές, η Τουρκία υπενθυμίζει πως οι διεκδικήσεις της είναι μέχρι τον 25ο μεσημβρινό αλλά και πως θέλει να πάρει τον έλεγχο των επιχειρήσεων έρευνας και  διάσωσης από την Ελλάδα.

Αξίζει να επισημάνουμε πως οι περιοχές αυτές, είναι πολύ κοντά  στις περιοχές που είναι δεσμευμένες για άσκηση, και εάν υπήρχαν αεροσκάφη τότε θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε πως θα στείλει το mini αεροπλανοφόρο στη Σμύρνη, μία κίνηση που ερμηνεύεται από κάποιους ως μία ακόμη κίνηση επίδειξης ισχύος.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα