Μασσαλία: Έως και δέκα αγνοούμενοι στα συντρίμμια μετά την κατάρρευση δύο κτιρίων

Μασσαλία: Έως και δέκα αγνοούμενοι στα συντρίμμια μετά την κατάρρευση δύο κτιρίων

Δύο είναι τελικά τα κτίρια που κατέρρευσαν στη Μασσαλία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε κεντρική συνοικία της γαλλικής πόλης.  

 Οι αρχές έδωσαν εντολή εκκένωσης των γειτονικών κτηρίων για λόγους ασφαλείας ενώ ο δήμαρχος της Μασσαλίας ανακοίνωσε νωρίτερα πως «έντεκα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί: δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά και εννέα είναι σώοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά».

Οι αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ακόμη 10 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια των δύο πολυκατοικιών.

Τα αίτια της κατάρρευσης των δύο κτιρίων δεν έχουν εξακριβωθεί ενώ σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό και άλλων ανθρώπων κάτω από τα ερείπια.

«Η έκρηξη ήταν τεράστια»
«Υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι η κατάρρευση προκλήθηκε από έκρηξη, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τα αίτια σε αυτό το στάδιο», σημείωσε παράλληλα ο νομάρχης της νότιας αυτής περιοχής της Γαλλίας, ο Κριστόφ Μερμάν, διευκρινίζοντας ότι το φυσικό αέριο θα μπορούσε να αποτελεί μια «πιθανή υπόθεση».

 «Η έκρηξη ήταν τεράστια», δήλωσε επίσης στο AFP ο κάτοικος της περιοχής Ζιλ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί με το επίθετό του και διαμένει σε σπίτι που βρίσκεται σε δρόμο κάθετο σε αυτόν του κτιρίου που κατέρρευσε.

Αρκετοί δρόμοι γύρω από το κτίριο, το οποίο βρίσκεται σε κεντρική συνοικία της πόλης, έχουν αποκλειστεί και πολύ προσωπικό υπηρεσιών πρώτων βοηθειών βρίσκεται στο σημείο, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP που βρίσκεται εκεί.

 .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα