ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο του Νάσβιλ

Βίντεο από τη στιγμή της εξουδετέρωσης της δράστιδας της επίθεσης σε ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο του Νάσβιλ στο Τενεσί των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Η διεμφυλική 28χρονη Όντρεϊ Χέιλ σκοτώθηκε από αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο.

Η Χέιλ μπήκε χθες το πρωί στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Τενεσί «The Covenant School», στο οποίο είχε φοιτήσει, οπλισμένη με δύο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, πυροβολώντας μια γυάλινη πόρτα.
Στη συνέχεια ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρεις ενήλικες, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μια από τις εκπαιδευτικούς μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην κόρη της. «Μου είπε πως είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπα και ακούγονταν πυροβολισμοί παντού», αφηγήθηκε η Έιβερι Μίρικ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WSMV4, ο οποίος ανήκει στο εθνικό δίκτυο του NBC. Παρότι δήλωσε ανακουφισμένη που η μητέρα της επέζησε, πρόσθεσε πως «πονάει για τους άλλους» που δεν δέχθηκαν κανένα τηλεφώνημα, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Το κίνητρο παραμένει άγνωστο, πάντως η Όντρεϊ Χέιλ μπορεί να έτρεφε «μνησικακία» για το σχολείο όπου φοίτησε, εκτίμησε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάσβιλ, ο Τζον Ντρέικ, καθώς κατά την έρευνα στο σπίτι της εντοπίστηκε «μανιφέστο» που αναφερόταν και σε άλλους δυνητικούς στόχους.

Το κείμενο, λεπτομερές σχέδιο που έδειχνε «τις εισόδους» στο σχολείο και άλλα «γραπτά» βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της. Το σύνολο των τεκμηρίων που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύει πως επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την αναστάτωσή του για το «άρρωστο» έγκλημα και διέταξε να κυματίζει μεσίστια η σημαία των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια ως τη δύση του ηλίου την 31η Μαρτίου, σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα