Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με drone των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 έπληξε σήμερα τον έλικα ενός αμερικανικού στρατιωτικού drone παρακολούθησης «Reaper».

Η σύγκρουση προκάλεσε την συντριβή του drone στη Μαύρη Θάλασσα, μια περιοχή που παρακολουθείται στενά από το ΝΑΤΟ από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σε ένα περιστατικό που καταδικάστηκε ως «απερίσκεπτο» από τον αμερικανικό στρατό.

«Το drone μας MQ-9 εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο όταν αναχαιτίστηκε και χτυπήθηκε από ρωσικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη συντριβή και την πλήρη απώλεια του MQ-9», δήλωσε ο πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Τζέιμς Χέκερ, σε ανακοίνωσή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ήδη ενημερωθεί για το συμβάν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με τον Κίρμπι, οι κινήσεις του ρωσικού μαχητικού ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση «επικίνδυνες», «αντιεπαγγελματικές» και «απερίσκεπτες».


Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί, όπως αναφέρεται, και οι νατοϊκοί σύμμαχοι από τον Αμερικανό στρατηγό, ανώτατο συμμαχικό διοικητή Ευρώπης (SACEUR) του ΝΑΤΟ, Κρίστοφερ Καβόλι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα