Τουρκία: Δραματική διάσωση δωδεκάχρονου 260 ώρες μετά τον σεισμό

Τουρκία: Δραματική διάσωση δωδεκάχρονου 260 ώρες μετά τον σεισμό

Σοκαριστική είναι η εκτίμηση Τούρκου καθηγητή γεωφυσικής ότι οι αγνοούμενοι στην Τουρκία είναι περισσότεροι από 100 χιλιάδες με ένα ποσοστό της τάξης του 0,2 % να είναι ακόμα ζωντανοί.
Τα θαύματα συνεχίζονται ακόμα και 12 ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου των 7,8 Ρίχτερ.

Οι διασώστες εξαντλούν κάθε πιθανότητα για να εντοπίσουν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια. Η τελευταία διάσωση έγινε μετά από 260 ώρες.Οι διασώστες ανέσυραν ένα αγοράκι 12 ετών κάτω από τα χαλάσματα στην επαρχία Χατάι.

Η επιμονή του 12χρονου Οσμάν Χαλέμπιγε, του αγοριού που διασώθηκε στη συνοικία Εκιντζί ξεπέρασε κάθε ανθρώπινο όριο αντοχής.

Οι διασώστες πανηγυρίζουν. Ο εφιάλτης του Οσμάν έλαβε τέλος μετά από 260 ώρες που ήταν θαμμένος στο σκοτάδι.

Ξεχειλίζει η οργή εναντίον του Ερντογάν
Την ίδια στιγμή ξεχειλίζει οργή των πολιτών εναντίον του Ερντογάν.

«Πού είναι το κράτος; Μόνο στις εκλογές υπάρχει κράτος; Όταν ζητάτε την ψήφο μας είστε καλοί. Ο άνδρας μου είναι άρρωστος. Το παιδί μου είναι άρρωστο. Πού είστε; Ελάτε, ελάτε. Είπατε ότι θα μας στηρίξετε».

Έβγαλαν τα παιδιά τους με τα χέρια από τα χαλάσματα και ξεσπούν κατά των αρχών.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να βλέπει μία άλλη εικόνα

«Απέναντι στην καταστροφή του αιώνα συμπράξαμε όλοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ομάδες διάσωσης οι εθελοντές. Τους ευχαριστούμε πολύ», δήλωσε ο πρόεδρος Τουρκίας .

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάργλου, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ανέφερε: «Ο σεισμός είναι η καταστροφή του αιώνα», είπε ο κύριος. Θα σας πω εγώ ποια είναι. Η καταστροφή του αιώνα για τη χώρα είναι το καθεστώς του ενός ανδρός. Για να το πω ωμά, είναι ο Ερντογάν. Η μια καταστροφή ακολούθησε την άλλη»

Δώδεκα μέρες μετά τον σεισμό χιλιάδες άνθρωποι ζουν και κοιμούνται δίπλα στα ερείπια. Ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν… Θρηνούν τους συγγενείς τους που χάθηκαν.

Ο εφιάλτης για αυτούς που έμειναν πίσω τώρα αρχίζει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα