Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που ο διασώστης Κωνσταντίνος Νίκας απεγκλωβίζει 9χρονο κορίτσι

Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που ο διασώστης Κωνσταντίνος Νίκας απεγκλωβίζει 9χρονο κορίτσι

Ο διασώστης Κωνσταντίνος Νίκας προσπάθησε να απεγκλωβίσει την 9χρονη Ασούντ μέσα από τόνους μπάζα και τσιμέντου που την είχαν εγκλωβίσει μετά τον σεισμό. Μετά από ώρες το κοριτσάκι βγήκε ζωντανό και ανέπνευσε τον καθαρό αέρα στην αγκαλιά του Έλληνα διασώστη.

Είναι μόλις 9 ετών και έχει ζήσει έναν εφιάλτη που δύσκολα θα μπορέσει να ξεχάσει.

Η μικρή Ασούντ έχει σφηνωθεί ανάμεσα σε τόνους από μπετό, που κάποτε της εξασφάλιζαν ηρεμία και θαλπωρή.

Το μικρό κοριτσάκι δεν μπορεί να κουνηθεί, είναι τρομαγμένο, φοβάται και μπορεί να φωνάξει μόνο μία λέξη: «Βοήθεια».

Αυτό άκουσε ο πατέρας της που την έψαξε και κάλεσε αμέσως τους Έλληνες διασώστες, που έφτασαν στο σημείο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

30 ώρες μετά τον φονικό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Ο Κωνσταντίνος Νίκας ο γιος του ήρωα Παναγιώτη Νίκα, που έχει λάβει μέρος σε πολλές αποστολές με την ΕΜΑΚ και χρησιμοποίει ακόμη και την άδεια του για βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη, όπως έκανε σε ανθρωπιστικές αποστολές σε Ουκρανία και Νεπάλ, τώρα είναι δίπλα στη μικρή Ασούντ.

Σαν από μηχανής θεός, αυτός και οι συνάδελφοι του, οι διασώστες της ελληνικής αποστολής, κάνουν αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκαν.

Αψηφούν τον κίνδυνο και δίνουν ελπίδα στη μικρή Ασούντ και την οικογένεια της. Χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία κι ανοίγουν δίοδο, βάζουν υποστυλώματα και βγάζουν το κοριτσάκι σώο και αβλαβές.

Η διάσωση της 9χρονης που κρύφτηκε στην αγκαλιά του πατέρα της ήταν η 3η στη σειρά, είχε η προηγηθεί αυτή ενός 50χρονου άνδρα και ενός ακόμη κοριτσιού 7 ετών.

Στελέχη της ΕΜΑΚ επέστρεψαν απεγκλώβισαν 5 άτομα ζωντανά και έδειξαν για ακόμη μία φορά πως η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα