Σεισμός: Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία - Λαϊκή οργή για Ερντογάν

Σεισμός: Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία - Λαϊκή οργή για Ερντογάν

Όσο περνούν οι ώρες τα θύματα του φονικού σεισμού θα αυξάνονται, καθώς ο χρόνος και το κρύο δεν είναι σύμμαχος των εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στην Τουρκία έχουν φτάσει τους 16.500 ενώ και στη Συρία ξεπερνούν τους 3.500, με τον συνολικό αριθμό και στις δύο χώρες να επιβεβαιώνει τους φόβους των ειδικών για χιλιάδες θύματα.

20.000 νεκροί είναι ο τραγικός, για την ώρα, απολογισμός, ενώ οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και τις 50.000 σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, την ώρα που η πρόβλεψη Τούρκου σεισμολόγου για τη «μαύρη λίστα» μιλά ακόμη και για πάνω από 180.000.

Ο σεισμός της Δευτέρας έχει προκαλέσει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχει βιώσει η χώρα, με τους πολίτες να μην έχουν συνειδητοποιήσει ίσως ακόμη το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής.

Προσπαθεί να κατευνάσει την οργή
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τούρκος πρόεδρος περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές προσπαθώντας να κατευνάσει τη λαϊκή οργή, τρεις μήνες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ίδιου, μέσα έναν χρόνο οι πληγείσες περιοχές θα έχουν καινούργια κτίρια, ενώ «κανένας Τούρκος πολίτης δε θα μείνει άστεγος».

Το ερώτημα τώρα είναι αν οι εκλογές στη λαβωμένη χώρα θα γίνουν στις 14 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία έχουν προκηρυχθεί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα