Επιστρέφει στο Λονδίνο η σορός της Ελισάβετ - Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Επιστρέφει στο Λονδίνο η σορός της Ελισάβετ - Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα

Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά για ώρες σε ατελείωτες ουρές για να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη τους βασίλισσα, στην Σκωτία, όπου βρίσκεται ακόμη η σορός της, προτού μεταφερθεί απόψε στο Λονδίνο. Ο βασιλιάς Κάρολος, μαζί με τα αδέρφια του πήρε μέρος χθες, στην παραδοσιακή αγρυπνία.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ είναι καθ’ οδόν προς το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, ώστε να μεταφερθεί στο Μπάκιγχαμ.

Παράλληλα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ «πετάει» αυτή την ώρα από την Βόρεια Ιρλανδία προς τα ανάκτορο του Μπάκιγχαμ για να υποδεχθεί τη σορό της μητέρας του.

Αύριο (14/9) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη τελετουργική πομπή από το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ προς το Ουεστμίνστερ, όπου εκεί θα λάβει χώρα το λαϊκό προσκύνημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κόσμος που θα σπεύσει να ασπαστεί τη βασίλισσα ίσως χρειαστεί να περιμένει πάρα πολλές ώρες, μέχρι και 18 όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα. Περισσότερες λεπτομέρειες πρόκειται να δημοσιευθούν στην Ελλάδα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η διαθήκη της Ελισάβετ θα σφραγιστεί και θα φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο για τουλάχιστον 90 χρόνια
Σχετικά με την κηδεία, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 500 παγκόσμιοι ηγέτες. Από ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παραστούν στην κηδεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν λάβει πρόσκληση η Ρωσία, η Λευκορωσία, ενώ το Ιράν θα εκπροσωπηθεί μόνο σε επίπεδο πρεσβευτών.

Αναμονή 35 ωρών
Στο Λονδίνο έχει σημάνει συναγερμός καθώς οι ουρές είναι ατελείωτες και υπάρχει σκέψη να μπει κόφτης αν η κατάσταση ξεφύγει. Η αναμονή θα είναι ατελείωτη για να προσκυνήσουν την σορό της Βασίλισσας και μπορεί για κάποιους να ξεπεράσει και τις 35 ώρες. 

 Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει έξι ημέρες. Αναμένουν από 750.000 έως 1 εκατομμύριο κόσμο γεγονός που θυμίζει σε κάποιους την κηδεία της Πριγκίπισσας Νταϊάνας. 

Το χρονολόγιο της σημερινής ημέρας 
Στις 20:00 ώρα Ελλάδος αεροπλάνο θα μεταφέρει την σορό της Βασίλισσας από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο 

Στις 20:55 το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στο δυτικό Λονδίνο και από εκεί στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ 

Στις 21:30 Ο Βασιλιάς Κάρολος, η Βασιλική σύζυγος Καμίλα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ και η Πριγκίπισσα Κέιτ θα υποδεχθούν την σορό της Βασίλισσας

Στις 00:00 θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το λαϊκό προσκύνημα στο Γουέστμινστερ

Όλο το βράδυ η σορός θα παραμείνει στο Bow Room στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα