Φλέγεται και το Λονδίνο: Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μέσα στον καύσωνα- Φωτιά σε ουρανοξύστη

Φλέγεται και το Λονδίνο: Άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους μέσα στον καύσωνα- Φωτιά σε ουρανοξύστη

Ακούραστη μάχη για να κατασβήσουν πυρκαγιές έδωσαν Βρετανοί πυροσβέστες, ενώ μηχανικοί πάλευαν ενάντια στον χρόνο σήμερα, Τετάρτη, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές σε σιδηροδρομικές ράγες, μία ημέρα αφού το Ηνωμένο Βασίλειο βίωσε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν ποτέ στη χώρα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου είχε την Τρίτη την πλέον πολυάσχολη ημέρα της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς για πρώτη φορά, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές που κατέστρεψαν δεκάδες ακίνητα στην πρωτεύουσα καθώς και εστίες φωτιάς σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης στο πλάι σιδηροδρομικών τροχιών και δρόμων.

Στο μεταξύ, ένα ακόμη τραγικό συμβάν έλαβε χώρα αυτή τη φορά σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου. 

Δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα με 125 πυροσβέστες δίνουν μάχη για την κατάσβεση μιας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στον τελευταίο όροφο ενός 17όροφου κτιρίου διαμερισμάτων στο Βόρειο Γούλιτς, στο ανατολικό Λονδίνο.

Στα πλάνα που ανάρτησε η πυροσβεστική στο Twitter διακρίνεται πυκνός καπνός να βγαίνει από ένα διαμέρισμα στον ουρανοξύστη που βρίσκεται στην οδό Μάνγουντ, κοντά στο αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα