Χάος στα βρετανικά ΜΜΜ: Ακυρώσεις, καθυστερήσεις και απεργία προκαλούν δυσλειτουργία σε όλη τη χώρα

Χάος στα βρετανικά ΜΜΜ: Ακυρώσεις, καθυστερήσεις και απεργία προκαλούν δυσλειτουργία σε όλη τη χώρα

Παρέλυσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) στην Βρετανία, καθώς εκτός από τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις στις πτήσεις ή στα τρένα, η κατάσταση επιβαρύνθηκε και από την απεργία στον υπόγειο σιδηρόδρομο στο Λονδίνο.

Το συνδικάτο RMT προκήρυξε 24ωρη απεργία για τη σημερινή ημέρα και έκλεισαν πολλοί σταθμοί του μετρό στο δίκτυο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σοβαρά προβλήματα  – Ακυρώσεις πτήσεων
Η εταιρεία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) προειδοποίησε για «σοβαρά προβλήματα» και συνέστησε στους χρήστες του δικτύου να αποφύγουν τις μετακινήσεις σήμερα και ως τις 08:00 τοπική ώρα αύριο, Τρίτη.

 Εξάλλου χιλιάδες επιβάτες δυσκολεύονταν να επιστρέψουν στη Βρετανία μετά το παρατεταμένο Σαββατοκύριακο για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, λόγω των εκατοντάδων ακυρώσεων πτήσεων των Easyjet, British Airways, Tui και Wizz Air, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Δυστυχώς λόγω του δύσκολου επιχειρησιακού πλαισίου περίπου 37 πτήσεις ακυρώθηκαν» σήμερα, σχολίασε η EasyJet, η οποία έχει ήδη ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Εκπρόσωπος της British Airways υπογράμμισε παράλληλα ότι οι πτήσεις που δεν έγιναν ήταν προγραμματισμένο να ακυρωθούν από την βρετανική εταιρεία και ότι οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί καιρό πριν.

Η εταιρεία διεξάγει αυτήν την περίοδο «την μεγαλύτερη εκστρατεία προσλήψεων στην ιστορία της», πρόσθεσε.

Ο αεροπορικός τομέας αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη εργαζομένων, μετά την απόλυση χιλιάδων κατά την κορύφωση της πανδημίας της COVID-19, η οποία προκάλεσε την ακινητοποίηση της εναέριας κυκλοφορίας για μήνες και στη συνέχεια ισχυρή μείωση των πτήσεων λόγω των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Αυτόν τον καιρό αγωνίζεται για επαναπροσλήψεις και για να αντεπεξέλθει σε μια ισχυρή νέα άνοδο της ζήτησης για ταξίδια τώρα που έχουν αρθεί οι υγειονομικοί περιορισμοί.

Σημαντικές καθυστερήσεις και στα τρένα
Οι ταξιδιώτες που χρησιμοποίησαν το Eurostar για το παρατεταμένο Σαββατοκύριακο του Ιωβηλαίου αντιμετώπισαν επίσης σημαντικές καθυστερήσεις. Η σιδηροδρομική εταιρεία ανέφερε χθες, Κυριακή, σε μήνυμά της στο Twitter ότι «εξαιτίας προβλήματος τροφοδοσίας στην περιφέρεια του Παρισιού, όλα τα τρένα μας που αναχωρούν ή έχουν προορισμό το Παρίσι υφίστανται σοβαρές καθυστερήσεις και ακυρώσεις», καλώντας τους επιβάτες ει δυνατόν να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Η εταιρεία είχε ήδη ζητήσει συγγνώμη την περασμένη εβδομάδα για τις μεγάλες ουρές και τις καθυστερήσεις.

Ο τομέας των μεταφορών ήταν ένας από αυτούς που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία, καθώς η εναέρια κυκλοφορία σχεδόν διακόπηκε για μήνες και ο αριθμός των επιβατών στο μετρό ή τα τρένα στη Βρετανία μειώθηκε πολύ.

Πόλεμος αεροπορικών και πολιτικών για τις ευθύνες
Αεροπορικές εταιρείες και πολιτικοί αξιωματούχοι αλληλοκατηγορούνται για το σημερινό χάος στα αεροδρόμια.

Την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ κατηγόρησε κυρίως τις εταιρείες ότι «δεν είναι καλά προετοιμασμένες» για την επανάληψη της ζήτησης.

Ο αεροπορικός τομέας κατηγορεί από την πλευρά του τις αρχές ότι δεν επιτάχυναν τις διαδικασίες επικύρωσης για νέο πλήρωμα αεροσκαφών ή προσωπικό αεροδρομίων.

Το πρόβλημα αναμένεται να παραταθεί για «μεγάλο μέρος της θερινής περιόδου» στη Βρετανία, όπως και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή ήπειρο, προειδοποίησε εξάλλου σε υπόμνημά της η οργάνωση των ευρωπαϊκών εταιρειών Airlines for Europe.

thestandard.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα