Μακελειό στο Τέξας μετά από ένοπλη επίθεση 18χρονoυ. 21 νεκροί. Ποιος είναι ο δράστης

Μακελειό στο Τέξας μετά από ένοπλη επίθεση 18χρονoυ. 21 νεκροί. Ποιος είναι ο δράστης

Ο 10χρονος Χαβιέρ Λόπεζ, μαθητής της τετάρτης δημοτικού, είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν.
Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείου του λίγες ώρες πριν από το μακελειό, χωρίς να ξέρει πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

Η Μακένα Λι Έλροντ, επίσης 10 ετών όπως και η μικρή Amerie Jo Garza. Μέσω του Facebook επιβεβαίωσαν οι γονείς της 10χρονης Eliahana Torres ότι το κοριτσάκι τους δε ζει πια.

«Έχει ραγίσει η καρδιά μου για τους γονείς εδώ στο Ουβάλντε. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε μια μικρή και φιλική πόλη σαν το Ουβάλντε».

Πρόκειται για μόνο μερικά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης ενώ δεκάδες ακόμα νοσηλεύονται τραυματισμένα.

Μεταξύ των νεκρών και δύο δασκάλες. Ίρμα Γκαρσία και Εύα Μιρέλες ενώ ο δράστης φαίνεται πως πριν πάει στο σχολείο πυροβόλησε τη γιαγιά του η οποία και νοσηλεύεται.

Το βίντεο ντοκουμέντο
Ο 18χρονος δράστης έχει καταγραφεί να μπαίνει στο δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας.

Φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και κρατά δύο όπλα. Ένα περίστροφο και ένα αυτόματο όπλο.

Μπαίνει μέσα στο σχολείο και σκορπά τον θάνατο. 21 άτομα χάνουν τη ζωή τους. 19 παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών και δύο δάσκαλοι.

Γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο και για ώρες περίμεναν να μάθουν την τύχη των παιδιών τους.

Ο δράστης είναι νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Πονοκέφαλος η οπλοκατοχή
Οι σημαίες στα ομοσπονδιακά κτίρια των Ηνωμένων Πολιτειών κυματίζουν μεσίστιες ενώ οργισμένος από τον θάνατο μικρών παιδιών στο μακελειό του Τέξας, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέφερε το θέμα της οπλοκατοχής.

«Ως έθνος πρέπει να αναρωτηθούμε πότε, για το όνομα του Θεού, θα εναντιωθούμε στο λόμπι των όπλων. Πότε, για το όνομα του Θεού, θα κάνουμε αυτό που όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να γίνει;».

Μόνο τον τελευταίο χρόνο έγιναν 26 επιθέσεις σε αμερικανικά σχολεία. Η πιο πολύνεκρη έγινε το 2012 και πάλι σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ όπου σκοτώθηκαν 26 παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος, 18 ετών, γεννήθηκε στη Βόρεια Ντακότα αλλά ζούσε στην Ουβάλντε.
Αν και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, πληροφορίες θέλουν τον 18χρονο να είχε δεχθεί αρκετές επιθέσεις σχολικού εκφοβισμού εξαιτίας των οποίων παράτησε το σχολείο.

Οι συμμαθητές του φαίνεται να τον κορόιδευαν για τα φτωχικά ρούχα που φορούσε.

Εργαζόταν σε ένα ταχυφαγείο της μικρής πόλης που έμενε και σύμφωνα με τον εργοδότη του ήταν πολύ κλειστός χαρακτήρας.

Τα μηνύματα & οι προειδοποιήσεις
«Πριν από τρεις ημέρες αυτή η φωτογραφία δύο αυτόματων τυφεκίων AR15 αναρτήθηκε σε λογαριασμό του Instagram που συνδέεται με τον ύποπτο οπλοφόρο», αναφέρει το δελτίο του CNN.

Τρεις μέρες πριν το μακελειό ο δράστης φαίνεται πως είχε αναρτήσει φωτογραφίες με τα όπλα που είχε αγοράσει, ταγκάροντας μια κοπέλα ξεκινώντας έτσι μια συζήτηση μαζί της.

– Τι δουλειά έχω εγώ με τα όπλα σου;

– Απλά ήθελα να σε επισημάνω.

– Μα γιατί;

– Να είσαι ευγνώμων που σε τάγκαρα.

– Όχι δεν είμαι, είναι τρομακτικό.

– Γιατί;

– Δε σε ξέρω καθόλου και με ταγκάρεις σε μια ανάρτηση με όπλα;

Η κοπέλα δηλώνει ότι δεν τον γνωρίζει και ότι τρομοκρατήθηκε βλέποντας το όνομά της πάνω σε μια φωτογραφία με όπλα και γι’αυτό του απάντησε.

Μερικές ώρες μετά φαίνεται να την προειδοποιεί ότι κάτι θα κάνει.

– Είμαι έτοιμος.

– Είσαι έτοιμος για τι πράγμα; Καλημέρα.

– Θα σου πω πριν τις 11.

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στο Instagram στη νεαρή κατά την χθεσινή τους συνομιλία, πριν την σφαγή, ήταν η φράση «Ima air out», το νόημα της οποίας είναι ασαφές, αφού η αμερικάνικη έκφραση σημαίνει συνήθως «πάω βόλτα να πάρω αέρα», αλλά χρησιμοποιείται και ως slang έκφραση στη ραπ μουσική ως «πυροβολώ».

Δύο ώρες αργότερα εισέβαλε στο σχολείο αφαιρώντας 21 ζωές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα