Γερμανία: Δημιουργήστε αποθέματα τροφίμων. Κάντε μία φορά την εβδομάδα μπάνιο

Γερμανία: Δημιουργήστε αποθέματα τροφίμων. Κάντε μία φορά την εβδομάδα μπάνιο

Εδώ και καιρό η Γερμανοί αξιωματούχοι προετοιμάζουν τους πολίτες της χώρας για τις δύσκολες καταστάσεις που έρχονται.
Μπορεί σε συνέντευξή της η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας να προέτρεψε τους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων όμως οι Γερμανοί δεν ακούν πρώτη φορά ότι θα έρθουν δύσκολες καταστάσεις.

«Πριν από κάποιες εβδομάδες είχε κάνει κάποιες δηλώσεις και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος είπε στους πολίτες εδώ στη Γερμανία να είναι προετοιμασμένοι. Να προσέχετε να μην γεμίζετε την μπανιέρα όπως κάνετε τώρα, να κάνετε μπάνιο όχι δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα να κάνετε μία» αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Νίκος Αθανασιάδης.

Στις νέες προειδοποιήσεις η Νάνσυ Φέζερ παραπέμπει τους πολίτες την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες οι Γερμανοί πολίτες θα πρέπει να προμηθευτούν τουλάχιστον 10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά.

Μιλώντας συγκεκριμένα για τις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, η υπουργός ανέφερε πως οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας.

«Διανύουμε περιόδους κρίσης όπως πανδημία, όπως κλιματική όπως πόλεμος τώρα και κάνει κάποιες συστάσεις» προσθέτει ο κ. Αθανασιάδης.

Οι Γερμανοί πολίτες φαίνεται πως φάνηκαν ψύχραιμοι στις δηλώσεις του κυβερνητικού στελέχους καθώς έχουν ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα από τις πρώτες μέρες του πολέμου.

«Ξεχύθηκαν στα σούπερ μάρκετ και υπάρχει η έλλειψη όπως υπάρχει και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λάδι δεν υπάρχει αλεύρι ή φέρνουν σταδιακά» συμπληρώνει ο γενικός γραμματέας.

Η ισχυρή Γερμανία δεν έχει γλιτώσει από τις ανατιμήσεις. Οι πολίτες της χώρας αγοράζουν βασικά προϊόντα με πολλή μεγάλη αύξηση.

Χαρακτηριστικά το ηλιέλαιο από 1 – 1,10 έφτασε στο 1,79 – 1,80 το λίτρο, ενώ από 0,50 το αλεύρι έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 1 ευρώ.

Παράλληλα τα προϊόντα αυξάνονται καθημερινά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα