Ο Τσετσένος Καντίροφ βρίσκεται στη Μαριούπολη

Ρεπορτάζ της ρωσικής τηλεόρασης αναφέρει  πως μαζί με τους πολεμιστές και τα τσετσενικά τάγματα στην Μαριούπολη πλέον βρίσκεται και ο Ραμζάν Καντίροφ, Πρόεδρος της Τσετσενίας.

Στην Μαριούπολη βρέθηκε ο ηγέτης της δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ. Εκεί συναντήθηκε με τον αντιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας Αντρέι Μορντβιτσόφ, τον οποίο η ουκρανική πλευρά είχε ανακηρύξει ως νεκρό. Όμως σύμφωνα με αυτές τις εικόνες ο διοικητής της 8ης στρατιάς εθνοφρουρών της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας είναι ζωντανός, αναφέρει το ρεπορτάζ της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης.

Και το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ, ότι ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέβη στη Μαριούπολη, προκειμένου να κινητοποιήσει τα στρατεύματά του, που συμμετέχουν στην επίθεση εναντίον αυτής της μεγάλης πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ βρίσκεται στη Μαριούπολη για να ενισχύσει το ηθικό των μαχητών μας». Aυτό δήλωσε ο Ακμέντ Ντουντάγιεφ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Καντίροφ, μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το RIA Novosti δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Καντίροφ να ποζάρει εν μέσω τριάντα ένοπλων ανδρών, μέσα σε έναν κλειστό χώρο, δηλώνοντας πως το στιγμιότυπο τραβήχτηκε στη Μαριούπολη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα