Βλαντίμιρ Πούτιν: Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Βλαντίμιρ Πούτιν: Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πολλά είναι τα ερωτήματα που εγείρονται τόσο για την ψυχική υγεία όσο και για τη φυσική κατάσταση του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ψυχολόγοι, αλλά και αξιωματούχοι προσπαθούν να αναλύσουν την προσωπικότητα και την αιτία που ωθεί τις αποφάσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν με άλλους να υποστηρίζουν ότι η πανδημία του κορονοϊού τον απομόνωσε με αποτέλεσμα να αυξηθεί η επιθετικότητά του και άλλους να ισχυρίζονται ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από Πάρκινσον και παίρνει στεροειδή.

Πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών  έρχονται να προσθέσουν τις δικές τους εικασίες σχετικά με την κατάσταση του Πούτιν λέγοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος αντιμετωπίζει εγκεφαλική διαταραχή που προκαλείται από άνια, νόσο του Πάρκινσον ή εκρήξεις θυμού που οφείλονται στη θεραπεία με στεροειδή για τον καρκίνο.

Υψηλόβαθμα στελέχη της “συμμαχίας υπηρεσιών πληροφοριών” Five Eyes -που περιλαμβάνει την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες- επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στο Κρεμλίνο, θεωρούν ότι η απόφαση του Ρώσου προέδρου να εισβάλει στην Ουκρανία εξηγείται βάσει φυσιολογίας.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών παρουσιάζουν έναν μεγάλο όγκο αναφορών σχετικά με την “ολοένα και πιο αφύσικη συμπεριφορά” του 69χρονου Πούτιν και κάνουν λόγο και για τις διαφορές στην εμφάνισή του καθώς σύμφωνα με πρόσφατες φωτογραφίες, φαίνεται έντονα πρησμένος αλλά και στην εμμονή του να κρατά τους επισκέπτες του Κρεμλίνου σε μεγάλη απόσταση από τον ίδιο, όπως τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

 Μια πηγή ασφαλείας είπε: “Είναι μόνο οι ανθρώπινες πηγές που μπορούν να προσφέρουν μια πλούσια εικόνα που έχουμε για την ψυχή του Πούτιν.  Υπήρξε μία έντονη αλλαγή στη λήψη αποφάσεών του τα πέντε τελευταία χρόνια. Οι γύρω του παρατηρούν μία αλλαγή στη σαφήνεια των όσων λέει και στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του”.

Η πηγή είπε ότι αυτή η αποτυχία να σκεφτεί καθαρά επιδεινώθηκε από την έλλειψη “βρόχου αρνητικής ανάδρασης”, επίσης γνωστού ως ανασταλτικού βρόχου, με τον Ρώσο ηγέτη “απλώς να μην ενημερώνεται” για την αποτυχία στην εισβολή.

Πηγές πληροφοριών υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν μπορεί να πάσχει από άνοια, νόσο του Πάρκινσον ή “εκρήξεις θυμού” που προέρχεται από θεραπεία με στεροειδή για τον καρκίνο.

 Έχει αναφερθεί ότι ο Πούτιν έχει θέσει τον Σεργκέι Μπεσέντα, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον αναπληρωτή του, Ανατόλι Μπολιούκχ, σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού τους κατηγόρησε για αποτυχία στις πληροφορίες, που οδήγησαν τον στρατό του σε σειρά από ήττες στην Ουκρανία.

Οι πληροφορίες, οι οποίες φέρεται να έχουν διαβιβαστεί σε ανώτερα βρετανικά πολιτικά στελέχη, υποδηλώνουν ότι ο Πούτιν έχει υποστεί ψυχολογική επιδείνωση που προκαλείται από παράγοντες που βασίζονται στη φυσιολογία. Προωθούνται, μάλιστα, θεωρίες ότι ο Πούτιν είτε πάσχει από μια εγκεφαλική πάθηση, όπως η νόσος του Πάρκινσον ή μια πιο γενική μορφή άνοιας, είτε ότι έχει καρκίνο και η ιατρική θεραπεία που λαμβάνει έχει αλλάξει την ισορροπία του μυαλού του.

Η τελευταία θεωρία, που θεωρείται πιο αξιόπιστη από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, είναι ότι η ψυχική επιδείνωση είναι συνέπεια της λεγόμενης “έκρηξης οργής”, που προκαλείται από την παρατεταμένη χρήση στεροειδών. Πηγές υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Πούτιν να απομονωθεί από τους καλεσμένους του είναι ένδειξη φόβου για “συννοσηρότητες” –άλλες σοβαρές ιατρικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου– ή τη χρήση φαρμάκων που καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αφήνοντάς τον ευάλωτο σε λοιμώξεις.

Όταν ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Μακρόν τον περασμένο μήνα, ο Γάλλος πρόεδρος κάθισε στο περίφημο τραπέζι μήκους τεσσάρων μέτρων, ενώ πολλοί που αναμενόταν να συναντήσουν τον Ρώσο πρόεδρο έπρεπε να μπουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία για δύο εβδομάδες πριν από τη συνάντηση.

 Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος είναι φανερά πιο πρησμένος στο πρόσωπο και τον λαιμό. κάτι που μπορεί να είναι παρενέργεια από τη χρήση στεροειδών παράλληλα με τις αλλαγές στη διάθεση και τη συμπεριφορά. Γάλλος αξιωματούχος είπε ότι ο Μακρόν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος “δεν είναι ο ίδιος” με τον άνθρωπο που συνάντησε ο Γάλλος πρόεδρος πριν από δύο χρόνια.

Πηγή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών επέμεινε ότι ήταν βέβαιοι για την αξιοπιστία των πληροφοριών σχετικά με την υγεία του Πούτιν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα