Ζελένσκι: Η Ουκρανία απέδειξε ότι δεν παραιτείται. Οι εταίροι μας θα έχουν την ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή

Ζελένσκι: Η Ουκρανία απέδειξε ότι δεν παραιτείται. Οι εταίροι μας θα έχουν την ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή

Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας. Μπορεί να διαλύσει τις ουκρανικές επιχειρήσεις. Αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα

Την άμεση εφαρμογή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων από τους Δυτικούς ζήτησε για ακόμα μια φορά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό. Σημείωσε δε ότι η Ουκρανία έχει αποδείξει τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να πολεμά κατά της Ρωσίας. 

Κατά την 14η ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας σημείωσε ότι το επίπεδο απειλής από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας είναι στο μάξιμουμ. Στο νέο μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε ξανά τη Δύση πως θα έχουν την ευθύνη για την ανθρωπιστική καταστροφή, εάν δεν εφαρμόσουν άμεσα ζώνη απαγόρευσης πτήσεων (no-fly zone).

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι στη χώρα του, τις δύο τελευταίες εβδομάδες,  έχει αποδείχθεί πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί κανείς.

«Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας. Μπορεί να διαλύσει τις ουκρανικές επιχειρήσεις. Αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα» είπε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος της Ουκρανίας. 

«Πολεμήστε με τόλμη», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κλείνοντας το μήνυμα του προς τον ουκρανικό λαό.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα