Μαζικός ξεριζωμός για εκατοντάδες Ουκρανούς εν μέσω βομβαρδισμών

Μαζικός ξεριζωμός για εκατοντάδες Ουκρανούς εν μέσω βομβαρδισμών

Δραματικές ιστορίες με πολίτες που ζούσαν μία κανονική ζωή και σε λίγες ώρες έγιναν πρόσφυγες. Κάποιοι πάνε να συναντήσουν συγγενείς, άλλοι προς άγνωστο προορισμό.
Καθώς ο ήχος του πυροβόλου μαίνεται, μία οικογένεια Ουκρανών αντιμετωπίζει ένα «εμπόδιο» στον δρόμο προς τη φυγή και τη σωτηρία. Παθαίνουν λάστιχο λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο…

Ή Ελένα και η οικογένειά της, το παιδί, ο σύζυγος, η μητέρα της, πήραν την απόφαση να αφήσουν το μικρό διαμέρισμα στο Κίεβο όταν ο φόβος άρχισε να κυριεύει την ουκρανική πρωτεύουσα και τα βράδια αργούσαν να ξημερώσουν.

Τώρα ο δρόμος τους δεν έχει επιστροφή και ο προορισμός είναι άγνωστος…

Ο δημοσιογράφος τους BBC τους ρωτάει πώς θα περιέγραφαν αυτό που που ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει στον ουκρανικό λαό. Ο ήχος του πυροβόλου είναι η απάντησή του. Αυτό είναι ο Πούτιν, του απαντούν και μπαίνουν αμέσως στο αυτοκίνητο. Στο ίδιο σημείο λίγα λεπτά αργότερα θα εμφανιστούν τα ρωσικά άρματα.

Όσοι πριν από λίγα 24ωρα είχαν μία κανονική ζωή μέσα σε λίγες ώρες έγιναν πρόσφυγες. Όσοι κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα φιλοξενούνται σε γήπεδα και κλειστούς χώρους για να μην κρυώνουν.

Τους μοιράζουν τρόφιμα και κουβέρτες. Ο Ιβάν ήρθε να βρει την οικογένειά του. «Ήρθα να πάρω τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Έχω κλείσει ξενοδοχείο. Οι Ρώσοι στρατιώτες είναι ήδη στο Κίεβο. Αυτό δεν είναι καλό», δήλωσε.

Τα παιδιά παίζουν και χαμογελούν, δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι αυτό που βιώνουν είναι πόλεμος.

Ουρές αυτοκινήτων καταφτάνουν συνεχώς στα σύνορα, κυρίως όταν πέφτει η νύχτα.

Με το πρώτο φως της ημέρας μία μητέρα, η Άννα ξεσπά σε κλάματα. Μόλις βρήκε τα παιδιά της… Ο πατέρας τους επιστρατεύτηκε, τα παιδιά όμως έπρεπε να βγουν με ασφάλεια από τη χώρα. Τα πήγε μέχρι τη συνοριογραμμή και τα εμπιστεύτηκε στην Νατάλια για να περάσουν τα σύνορα. Το μόνο που είχε μαζί της ήταν οι βαλίτσα με τα ρούχα τους και το τηλέφωνο της μητέρας τους.

Η Άννα την ευχαριστεί με δάκρυα στα μάτια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα