Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός χωρίς εξαιρέσεις. Ναι από το CDC στην 3η δόση για παιδιά 12-17 ετών

Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός χωρίς εξαιρέσεις. Ναι από το CDC στην 3η δόση για παιδιά 12-17 ετών

Η Ιταλία ανοίγει το δρόμο στην Ευρώπη για υποχρεωτικό εμβολιασμό, χωρίς εξαιρέσεις. Ο εμβολιασμός θα είναι πλέον υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών. Την ίδια στιγμή, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ ενέκριναν την ενισχυτική δόση του εμβολίου και για τα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών.
Η Ιταλία ανοίγει το δρόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους άνω των 50 ετών
Η Ιταλία ανοίγει τον δρόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό, χωρίς εξαιρέσεις.

Ουσιαστικά, υιοθετήθηκαν δυο οδοί: Για τους πολίτες άνω των 50 ετών που δεν εργάζονται, επιβάλλεται κατευθείαν υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Για τους πολίτες της ίδιας ηλικίας οι οποίοι εργάζονται, επεκτείνεται το «σούπερ πράσινο πάσο» – το οποίο απαιτεί τουλάχιστο δυο δόσεις εμβολίου – για τη χρήση Μέσων Μεταφοράς και την πρόσβαση σε θέατρα, κινηματογράφους, καφέ, εστιατόρια, στάδια, συνέδρια.

Οι Ιταλοί, όπως και οι ξένοι που διαμένουν στην χώρα θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να προσαρμοστούν στην νέα αυτή απόφαση.

Εγκρίθηκε η ενισχυτική δόση εμβολίου για παιδιά 12-17 ετών
Μετά τον FDA, ο CDC επιβεβαίωσε πως πλέον συνιστά όλοι οι έφηβοι 12 ως 17 ετών να λαμβάνουν ενισχυτική δόση πέντε μήνες αφού ολοκληρώσουν το σχήμα εμβολιασμού τους, με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σε επίπεδα-ρεκόρ τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον.

Η εξάπλωσή της επιταχύνεται καθώς εργαζόμενοι και μαθητές επιστρέφουν από τις διακοπές των εορτών, με το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων να προβάλλει απειλητικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα