Αγγλία: Δε θα επιβληθούν περαιτέρω μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά

Αγγλία: Δε θα επιβληθούν περαιτέρω μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιβάλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και της παραλλαγής Όμικρον στην Αγγλία πριν από την Πρωτοχρονιά, επιβεβαίωσαν ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και ο Υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.

Είχε προηγηθεί η ενημέρωση του κ. Τζόνσον για τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα από τους επιστημονικούς του συμβούλους, ιδιαίτερα για τις νοσηλείες φορέων της Όμικρον.

 Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι τα στοιχεία θα συνεχίσουν να αξιολογούνται, αλλά ότι δε θα γίνουν άλλα βήματα προς περιοριστικά μέτρα αυτή την εβδομάδα.

Λίγο αργότερα ο κ. Τζάβιντ είπε: «Δε θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα πριν από το Νέο Έτος». Ερωτηθείς για το αν ο κόσμος πρέπει να πάει στα πρωτοχρονιάτικα πάρτι που διοργανώνονται, είπε ότι θα πρέπει να κάνουν προηγουμένως rapid τεστ και όπου είναι δυνατόν να γιορτάσουν σε ανοιχτό χώρο. Κάλεσε γενικά τους πολίτες «να παραμείνουν προσεκτικοί».

 Σημειώνεται ότι στη Σκωτία, στην Ουαλία και στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν τεθεί περιορισμοί στις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους και μια σειρά άλλων περιορισμών, όπως το κλείσιμο των νυχτερινών κλαμπ διασκέδασης.

Στην Αγγλία ισχύει μόνο η υποχρέωση χρήσης μάσκας στους περισσότερους κλειστούς χώρους, εξαιρουμένης της εστίασης, η προτροπή για τηλεργασία και η υποχρέωση για επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid τεστ για είσοδο σε ορισμένους χώρους με μεγάλη πλήθη.

Ο κ. Τζάβιντ δεν απέκλεισε τη λήψη περισσότερων μέτρων τον Ιανουάριο, παραδεχόμενος ότι υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα για τις ιδιότητες της Όμικρον, στην οποία αναλογεί «περίπου το 90%» των κρουσμάτων Covid στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα