Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στην Νέα Υόρκη θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Να θυμίσουμε ότι από τα τέλη του Οκτωβρίου είχε καταστεί υποχρεωτικός και ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, όλοι οι εργοδότες της Νέας Υόρκης θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοί τους έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού.

Ο δήμαρχος προσέθεσε πως τα παιδιά 5-11 ετών, θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, για να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης, αθλητισμού και ψυχαγωγίας. Οι ενήλικες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με δύο δόσεις, για να έχουν πρόσβαση στους χώρους αυτούς. Τα μέτρα αυτά επίσης θα τεθούν σε ισχύ στην Νέα Υόρκη από τις 27 Δεκεμβρίου.

Ο ντε Μπλάζιο έκανε την ανακοίνωση σε τηλεοπτική εκπομπή στο δίκτυο MSNBC, όπου χαρακτήρισε το μέτρο ως ένα «προληπτικό χτύπημα» κατά της πανδημίας, ενόψει της διάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον αυτόν τον χειμώνα. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε σίγουρος πως το μέτρο δεν είναι αντισυνταγματικό και δεν θα ανατραπεί στα δικαστήρια από ενδεχόμενες προσφυγές.