Νέα μέτρα για την καταπολέμηση του Covid στην ΕΕ. Φουντώνουν οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων

Νέα μέτρα για την καταπολέμηση του Covid στην ΕΕ. Φουντώνουν οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων

Νέους περιορισμούς στα ταξίδια του εξωτερικού τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.
Σε τροχιά ενίσχυσης μέτρων η Γαλλία, καθώς από το Σάββατο όλοι όσοι φτάνουν από χώρες εκτός ΕΕ, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ 48 ωρών.

Σε Ελλάδα, Γερμανία και Αυστρία ο εμβολιασμός έχει μπει σε τροχιά υποχρεωτικότητας, ενώ τόσο στη χώρα μας όσο και στη Γηραιά Αλβιόνα, με σκοπό την ταχύτερη θωράκιση, έχει μειωθεί ο χρόνος μέχρι την αναμνηστική δόση.

Η ιταλική κυβέρνηση με τη σειρά της, έχει θεσπίσει την πολιτική του ενισχυμένου πιστοποιητικού, στο οποίο περιλαμβάνεται η αναμνηστική δόση, ενώ οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από την εστίαση, την ψυχαγωγία και την παρακολούθηση αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ξεκινώντας, από την καρδιά της Ευρωζώνης, τη Γερμανία, η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εν μέσω επικρίσεων για τη διαχείριση της πανδημίας και με τα δημοσιεύματα να τη θέλουν να εισηγείται lockdown να το απορρίπτουν όμως οι Σοσιαλδημοκράτες, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της παρότρυνε και πάλι τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Πριν από λίγες ημέρες ελήφθη από το Βερολίνο η απόφαση του lockdown για τους ανεμβολίαστους, που σημαίνει ότι αποκλείονται από την είσοδο σε κέντρα εστίασης, αθλητικά κέντρα και πολυχώρους πολιτισμού.

Πολίτες διαδήλωσαν κατά των ειδικών μέτρων σε Αυστρία και Ολλανδία, ενώ η Γηραιά Ήπειρος έχει να αντιμετωπίσει και νέα μετάλλαξη. Διαμαρτυρίες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της επιβολής περιοριστικών μέτρων έγιναν και στη Γερμανία αλλά και στην Αυστραλία.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Είμαστε ενάντια στον αποκλεισμό ανθρώπων από την κοινωνία μας. Είμαστε εναντίον της στέρησης της ατομικής μας ελευθερίας», δήλωσε διαδηλώτρια.

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων.

Γερμανία
Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Βερολίνο.

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας για να δηλώσουν την αντίθεσή τους κατά του υποχρεωτικούς εμβολιασμού.

Αυστρία
Στους δρόμους βγηκαν και στην Αυστρία όπου έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα για εμβολιασμένους και μη εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες.

«Είμαι εδώ γιατί είμαι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Είμαι υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να σταματήσει η παραβίασή τους», είπε σχετικά μία διαδηλώτρια.

Η χώρα έχει ανακοινώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των πολιτών από τον Φεβρουάριο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO