Πρώτη ιδιωτική διαστημική αποστολή της SpaceX: Ποιοι είναι οι 4 ερασιτέχνες αστροναύτες

Πρώτη ιδιωτική διαστημική αποστολή της SpaceX: Ποιοι είναι οι 4 ερασιτέχνες αστροναύτες

Απογειώθηκε το πλήρωμα του Inspiration4”της SpaceX με 4 ερασιτέχνες αστροναύτες, στην πρώτη ιδιωτική διαστημική αποστολή.

Οι τέσσερις τυχεροί είναι τρεις απλοί πολίτες, όπως αναφέρει η εταιρεία, και ένας δισεκατομμυριούχος. Η εκτόξευση έγινε από τη Φλόριντα και το Kennedy Space Center.

Η αποστολή θα περάσει τις επόμενες τρεις ημέρες στο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι οι δισεκατομμυριούχοι Richard Branson και Jeff Bezos, έκαναν το δικό τους διαστημικό ταξίδι.

Τα μέλη του πληρώματος του Inspiration4 είναι οι: Jared Issacman, Hayley Arceneaux, Sian Proctor και Chris Sembroski.

Και οι τέσσερις παρακολούθησαν μαθήματα εντατικής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της SpaceX για περίπου 6 μήνες. Παρόλα αυτά, τα συστήματα δεν χρειάζονται τη δική τους εποπτεία, καθώς λειτουργούν αυτόματα και τα επιβλέπει η ομάδα της εταιρείας του Έλον Μασκ.

Oι 4 επιβάτες θα έχουν πολλά για να μείνουν απασχολημένοι. Θα πραγματοποιήσουν επιστημονικά πειράματα που πρέπει να διεξαχθούν μέσα στην κάψουλα Dragon και η SpaceX έχει τροποποιήσει το προσωρινό τους σπίτι για να περιλαμβάνει ένα μεγάλο παράθυρο, το οποίο το πλήρωμα είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για να θαυμάσει τη Γη από ψηλά.

Το εγχείρημα Inspiration4 αγοράστηκε από τον κ. Isaacman, ο οποίος είναι 38 ετών και δημιούργησε την περιουσία αναπτύσσοντας συστήματα για την επεξεργασία πληρωμών με πιστωτική κάρτα.

Ο δισεκατομμυριούχος προτίμησε αντί να πάει σε ένα απλό ταξίδι με τους φίλους του, να κάνει ένα διαστημικό ταξίδι. Μάλιστα, επέλεξε για τις τρεις διαθέσιμες θέσεις, τρεις ανθρώπους με ιστορίες, που είναι πηγή έμπνευσης.

Αλλά αντί να πάει σε μια «έξοδο με φίλους ψαρέματος», αποφάσισε, όπως το είδε, να εισάγει πραγματικό σκοπό στην πτήση.

Η 29χρονη Hayley Arceneaux ξεπέρασε τον καρκίνο των οστών ως παιδί και ως ενήλικας εργάζεται στην ιατρική δομή, που βοήθησε στη θεραπεία της, στο “St Jude Children’s Research Hospital” στο Memphis. Ο Isaacman σκοπεύει να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια για το St Jude.

Η Dr Sian Proctor, 51 ετών, είναι γεωεπιστήμονας. Μάλιστα είχε έρθει κοντά στο να γίνει αστροναύτης για τη Nasa το 2009, αλλά δεν ήταν στον τελικό γύρο της επιλογής. Κέρδισε τη θέση στην αποστολή χάρη στον ρόλο της ως καλλιτέχνης και επιχειρηματίας. Σκοπεύει να ζωγραφίσει ότι δει από το παράθυρο του Dragon.

Ο Chris Sembroski, είναι 42, και βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Εργάζεται ως μηχανικός στην εταιρεία Lockheed Martin. Είχε κάνει δωρεά στο St Jude και αυτό ήταν που τον έβαλε σε μια κλήρωση για την 4η θέση της αποστολής. Αν και ο κ. Sembroski δεν ήταν αυτός που κέρδισε τον τυχερό λαχνό, ήταν ένας φίλος του, ο οποίος του παραχώρησε τη θέση του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα