Bόμβα Φάουτσι: Καλή ιδέα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών

Bόμβα Φάουτσι: Καλή ιδέα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των μαθητών

Πιστεύω ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών που θα εμφανιστούν στα σχολεία είναι καλή ιδέα, δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν , δρ Άντονι Φάουτσ, για την πανδημία, στο CNN.

O δρ Άντονι Φάουτσι χαρακτήρισε καλή ιδέα, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μαθητών που θα κάνουν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία, τονίζοντας πως όλα δείχνουν πως τα οφέλη υπερτερούν σημαντικά των κινδύνων.

Ο Φάουτσι παραδέχθηκε ότι πολλοί θα αντιδράσουν σ’ αυτή την ιδέα, αλλά όπως επεσήμανε «δεν είναι κάτι νέο», αφού εδώ και δεκαετίες είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός μαθητών για την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά και την ηπατίτιδα. »Άρα δεν θα ήταν κάτι νέο, να απαιτηθεί εμβολιασμός για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο», σημείωσε.

Προς το παρόν στις ΗΠΑ έχει εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά άνω των 12 ετών, ενώ τα εμβόλια των Moderna και Johnson & Johnson για εκείνους που είναι άνω των 18 ετών. Ωστόσο, έως τις αρχές του χειμώνα θα μπορούσε να εγκριθεί και για τα πιο μικρά παιδιά, όπως αναφέρει ο πρώην διευθυντής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, Dr. Scott Gottlieb. Ο Φάουτσι έκανε επίσης μια νέα εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία 100.000 Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν από Covid-19 μέχρι τον Δεκέμβριο.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι εντελώς προβλέψιμο, αλλά απολύτως αναστρέψιμο», δήλωσε. «Έχουμε περίπου 80 εκατ. ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα που μπορούν να εμβολιαστούν, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα