Κλείστε παράθυρα και πόρτες. Νεκροί και νέφος από την έκρηξη σε εργοστάσιο του Λεβερκούζεν

Κλείστε παράθυρα και πόρτες. Νεκροί και νέφος από την έκρηξη σε εργοστάσιο του Λεβερκούζεν

Για δύο σοβαρά τραυματίες και πέντε αγνοούμενους μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, σε βιομηχανικό πάρκο του Λεβερκούζεν, κάνει λόγο η εφημερίδα BILD, επικαλούμενη πηγές της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», αλλά διευκρινίζεται ότι» η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη». Πυκνός μαύρος καπνός έχει κατακλύσει την περιοχή και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα για «ακραίο κίνδυνο», μέσω της εφαρμογής «ΝΙΝΑ», να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες. 

Η φωτιά, μεταδίδει η BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενη εγκατάσταση με εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Μάρτυρες έκαναν λόγο για καπνούς πάνω από εγκαταστάσεις της Bayer, ενώ πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο.

«Κλείστε παράθυρα και πόρτες», προειδοποιούν οι Αρχές τους κατοίκους της περιοχής.

Στο μεταξύ, τοξικό νέφος έχει καλύψει τον ουρανό του Λεβερκούζεν.

Mέχρι στιγμής, τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα. Στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν – Βεστ» η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στις δύο κατευθύνσεις.

Όσοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους καλούνται επειγόντως να εισέλθουν σε κτίρια το συντομότερο δυνατό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News
άρτυρες έκαναν λόγο για καπνούς πάνω από εγκαταστάσεις της Bayer, ενώ πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο. «Κλείστε παράθυρα και πόρτες», προειδοποιούν οι Αρχές τους κατοίκους της περιοχής. Στο μεταξύ, τοξικό νέφος έχει καλύψει τον ουρανό του Λεβερκούζεν. Mέχρι στιγμής, τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα. Στον αυτοκινητόδρομο «Λεβερκούζεν – Βεστ» η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στις δύο κατευθύνσεις. Όσοι βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους καλούνται επειγόντως να εισέλθουν σε κτίρια το συντομότερο δυνατό.

Δείτε ακόμα