Ερντογάν: Θα στείλω μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης στην Κύπρο

Ερντογάν: Θα στείλω μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης στην Κύπρο

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα για να σηματοδοτήσει την επέτειο της «τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης» (βλέπε Αττίλας) στο νησί το 1974, αλλά άφησε νέους υπαινιγμούς για «καλά νέα» για τους τουρκοκύπριους…  

«Ελπίζω ότι με τις τελετές μας φέτος, θα στείλουμε μηνύματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας ειρήνης τόσο στο νησί όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους μετά τις προσευχές της Παρασκευής. 

Ο Ερντογάν θα ταξιδέψει στις 19 Ιουλίου με μια μεγάλη αντιπροσωπεία (μεταξύ αυτών και τον εθνικιστή και όχι τόσο… ειρηνιστή Μπαχτσελί), και θα απευθυνθεί στο «κοινοβούλιο» της Βόρειας Κύπρου. Θα επιστρέψει στην Τουρκία στις 20 Ιουλίου. 

«Θέλω να δώσω τα καλά νέα στη Βόρεια Κύπρο στο κοινοβούλιο εκεί. Έχουμε (κάνει) ένα καλό βήμα. Ολοκληρώσαμε τις προκαταρκτικές μελέτες», δήλωσε ο Ερντογάν. 

Ο Ερντογάν προηγουμένως είχε πει ότι θα ανακοινώσει ορισμένα «πολύ σημαντικά θέματα κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι αμερικανοί γερουσιαστές προεξάρχοντος του Μπομπ Μενέντεζ, ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απευθύνει προειδοποίηση για κυρώσεις σε περίπτωση που ο Ερντογάν προβεί σε προκλήσεις ειδικά όσον αφορά την Αμμόχωστο, ενώ ανάλογη προειδοποίηση έχει απευθύνει και η Κομισιόν.  
 

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα