Πλαστά έγγραφα χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος του BBC για τη συνέντευξη της Νταϊάνα

Πλαστά έγγραφα χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος του BBC για τη συνέντευξη της Νταϊάνα

Πιεσμένος από τις αποκαλύψεις της νέας έρευνας για την συνέντευξη του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Μάρτιν Μπασίρ παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε πλαστά τραπεζικά έγγραφα για να την πείσει να του μιλήσει.

«Τώρα (ο Μάρτιν Μπασίρ) λέει μέσω συνέντευξης του στους Sunday Times ότι “λυπάται βαθύτατα” στους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι» ανέφερε το BBC.

Ο μέχρι πρότινος δημοσιογράφος του BBC, ωστόσο, απέρριψε τον ισχυρισμό του Δούκα του Κέμπριτζ ότι ενίσχυσε την παράνοια της Νταϊάνα. «Δεν ήθελα ποτέ να βλάψω την Νταϊάνα με κανένα τρόπο και δεν πιστεύω ότι κάναμε κάτι τέτοιο» υποστήριξε.

Η νέα έρευνα ανέτρεψε την προηγούμενη, που διέταξε λίγο μετά την επίμαχη συνέντευξη ο τότε διευθυντής του BBC Τόμι Χολ, στην οποίο ο Μπασίρ περιγράφεται ως ειλικρινής και έντιμος. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Χολ, που έφυγε από το BBC το 2012, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης της Βρετανίας.

Ο αδελφός της Νταϊάνα, Τσαρλς Σπένσερ ζήτησε από την αστυνομία να επανελέγξει τις περιστάσεις υπό τις οποίες έγινε η συνέντευξη με τον Μάρτιν Μπασίρ. «Η ειρωνεία είναι ότι συνάντησα τον Μπασίρ στις 31 Αυγούστου του 1995, ακριβώς δύο χρόνια πριν την ημέρα που πέθανε και κάνω την σύνδεση μεταξύ των δύο γεγονότων» ανέφερε.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι εξετάζει το πόρισμα της έρευνας Ντάισον για να διαπιστώσει εάν υπάρχουν στοιχεία για την άσκηση ποινικής δίωξης.

mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα