Στα μέσα Ιουλίου ανοσία για το 70% του ευρωπαϊκού πληθυσμού

Στα μέσα Ιουλίου ανοσία για το 70% του ευρωπαϊκού πληθυσμού

Οι αυξημένοι εμβολιασμοί και το Πράσινο Πιστοποιητικό διαμορφώνουν συνθήκες ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού στην Ευρώπη δήλωσε ο Γάλλος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η ανάκαμψη του τουρισμού μετά το σοκ της πανδημίας θα πάρει καιρό.
Μέχρι τέλη Μαΐου θα είναι έτοιμο και μέσα στον Ιούνιο θα τεθεί σε εφαρμογή σύμφωνα με τον Μπρετόν.

Ο Γάλλος δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος λέγοντας ότι επιτέλους βλέπουμε φως στο τούνελ χάρη στους αυξημένους εμβολιασμούς και το πράσινο διαβατήριο.

Είπε ότι στα μέσα Ιουλίου το 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ θα έχει εμβολιαστεί και συνεπώς θα έχει αποκτήσει ανοσία.

Υπογράμμισε πάντως ότι η πλήρης ανάκαμψη του τουρισμού θα πάρει χρόνο και κάλεσε τα κράτη μέλη να στηρίξουν σημαντικά τον τομέα με τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πιστοποιητικό για φεστιβάλ και συναυλίες εξετάζει το Βέλγιο

Στο μεταξύ, το Βέλγιο που ήταν κατά του Πράσινου Πιστοποιητικού τώρα τα γυρνάει και η κυβέρνηση σκέφτεται να το χρησιμοποιήσει και για άλλες δραστηριότητες πλην των ταξιδιών.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Βέλγου υπουργού υγείας Φρανκ Βαντεμπρούκε ο οποίος είπε ότι «δεν θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας» χωρίς ένα πράσινο πιστοποιητικό.

Οι Βέλγοι σκέφτονται να το χρησιμοποιήσουν για τα φεστιβάλ και τις συναυλίες αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τα δικαστήρια τα οποία και θα κρίνουν τη νομιμότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα