Προκαλεί ο Καλίν: Η Τουρκία δεν αποχωρεί από τη Λιβύη

Άκρως προκλητικός εμφανίστηκε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ΄τονίζοντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται σε Λιβύη κατόπιν συμφωνίας με την Τρίπολη και δεν θα φύγουν και κάνοντας λόγο για παράνομη μονομερή έξοδο της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 εκ μέρους των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, το «δεξί χέρι» του Ερντογάν δήλωσε, ότι «περιμένουμε να υποχωρήσουν στο ζήτημα αυτό. Δεν βλέπουμε κάποιο ρίσκο ή κάποια απειλή ασφάλειας στο θέμα των F-35». «Tα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν με διαβουλεύσεις. Όμως πρέπει να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας και προτεραιότητά μας είναι το εθνικό μας συμφέρον. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας όμως αυτό δεν μας αφήνει δίχως εναλλακτικές λύσεις» σημείωσε.

Όσον αφορά τη Λιβύη, ο Καλίν διεμήνυσε ότι η Άγκυρα δεν αποσύρεται από τη χώρα. «Στη Λιβύη βρισκόμαστε βάσει της συμφωνίας που υπογράψαμε το 2019. Ο βασικός λόγος της παρουσίας του στρατού μας είναι η παροχή εκπαίδευσης» υποστήριξε.


«Γνωρίζουμε», πρόσθεσε ο Καλίν, «πως κάποιοι κύκλοι πιέζουν τους Λίβυους κυβερνήτες για να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις. Όμως οι Λίβυοι έδειξαν ξεκάθαρα τη στάση τους και ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχιστεί η παρουσία μας στο πλαίσιο της συμφωνίας».

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα