H κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου: H Ελισάβετ, η πικρία για την Ελλάδα και όλο το παρασκήνιο

H κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου: H Ελισάβετ, η πικρία για την Ελλάδα και όλο το παρασκήνιο

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα Φίλιππο, σε μια κλειστή τελετή με 30 άτομα, λόγω της πανδημίας. Η είδηση του θανάτου του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ και η τελετή αποχαιρετισμού του έκαναν το γύρο του κόσμου, με εκτενή αφιερώματα στα ΜΜΕ.
Στη σημαία που σκέπασε το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου υπήρχε και το ελληνικό στοιχείο, ενώ το στιγμιότυπο που σχολιάστηκε αρκετά ήταν η σπαρακτική εικόνα της 94χρονης βασίλισσας να κάθεται μόνη της αποχαιρετώντας τον επί 73 χρόνια σύντροφό της, ενώ στην τσάντα της είχε ένα μαντήλι του εκλιπόντος και μια φωτογραφία τους.

Στο φέρετρο του Φίλιππου υπήρχε μια χειρόγραφη επιστολή της βασίλισσας, την οποία υπέγραφε ως Λίλιμπετ, όπως την αποκαλούσε ο ίδιος. Εμφανής ήταν η συγκίνηση και του πρίγκιπα Κάρολου, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Τις εντυπώσεις έκλεψε και η Κέιτ Μίντλετον, για τον κομβικό ρόλο που έπαιξε στο διάλογο ανάμεσα στους αποξενωμένους αδελφούς, Γουίλιαμ και Χάρι. Τα ΜΜΕ τη χαρακτήρισαν «βράχο», επειδή ακριβώς έδωσε χώρο να υπάρξει η συνομιλία ανάμεσα στα δύο αδέρφια, μένοντας λίγο πιο πίσω, ώστε εκείνοι να περπατήσουν πλάι ο ένας στον άλλο.

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η εμφάνισή της, ενώ το μαργαριταρένιο κολιέ που φόρεσε είχε φορεθεί και από τη πριγκίπισσα Νταϊάνα. Η Κέιτ Μίντλετον έδειξε την αγάπη της και στον πεθερό της, Κάρολο, με μια αγκαλιά, ενώ η έτερη νύφη, Μέγκαν Μαρκλ, έστειλε στεφάνι στη μνήμη του πρίγκιπα Φίλιππου, με ελληνική «πινελιά».

Σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι αποχωρεί από τη Βρετανία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εχτές είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον πατέρα του.

Μία ημέρα μετά την κηδεία του Φίλιππου, η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο τιμόνι της πράσινης Jaguar.

Την επόμενη μέρα στην βρετανική βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, ανέλυσε στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» ο Χρήστος Ζαμπούνης.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, πλέον το κύριο σενάριο είναι να πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ και να την διαδεχθεί ο Κάρολος. «Δεν βλέπω να υπάρχουν πρωτοβουλίες απομάκρυνσης από τον θρόνο» είπε.

Όπως ανέφερε, η Βρετανία θα έχει εθνικό πένθος για 8 ημέρες, ενώ η βασίλισσα θα αργήσει να επιστρέψει στα καθήκοντά της

«Η Βασίλισα Ελισάβετ είναι 94ων, μεθαύριο θα γίνει 95. Ο άνθρωπος που ήταν στήριγμά της για 73χρόνια ανεχώρησε για τα ουράνια. Το φέρετρο του Φίλιππου τοποθετήθηκε σε μια συγκεκριμένη κρύπτη, και όταν πεθάνει η Ελισάβετ, θα τα πάνε σε μια διπλανή τα φέρετρα, για να ταφούν μαζί» σημείωσε.

Ακόμα, ο Χρήστος Ζαμπούνης, απάντησε γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν μιλούσε για την ελληνική του καταγωγή.

«Η σιωπή του για την καταγωγή του, είχε και ψυχολογικούς λόγους. Ο πατέρας του, πρίγκιπας Ανδρέας είχε καταδικαστεί σε θάνατο λόγω, μετά την μικρασιατική καταστροφή. Ο Φίλιππος ήταν ένας άπατρις νέος που πήγαινε από συγγενή σε συγγενή, για να καταλήξει στην Αγγλία» εξήγησε.

Παράλληλα, σχολίασε την παρουσία της Πέννυ, στην κηδεία του Φίλιππου, της μοναδικής κοινής θνητής, με την οποία ο εκλιπών διατηρούσε «μια ρομαντική φιλία που δεν ενοχλούσε την Ελισάβετ».

Τέλος, ο Χρήστος Ζαμπούνης, παρατήρησε ότι η βασιλική οικογένεια υποδέχθηκε με ψυχρότητα τον πρίγκιπα Χάρι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα