Βρετανία: Το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο – Ποια κοινή… θνητή βρέθηκε στην κηδεία

Βρετανία: Το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο – Ποια κοινή… θνητή βρέθηκε στην κηδεία

Η συνύπαρξη του πρίγκιπα Φιλίππου με τη Βασίλισσα Ελισσάβετ είχε τα δικά της μυστικά, ενώ η κοινή πορεία στη ζωή αλλά και το καθήκον επί επτά δεκαετίες είχε το δικό της «μαγικό» συστατικό.
Με μία αδημοσίευτη μέχρι σήμερα φωτογραφία από το 2003 και την βρετανική εξοχή, γεμάτη πηγαία χαμόγελα, η βασίλισσα της Αγγλίας αποχαιρέτησε τον σύζυγο και συνοδοιπόρο της τα τελευταία 73 χρόνια.

Ήταν ένας γάμος που είχε μεγαλείο, δόξα, τίτλους, αλλά και σκαμπανεβάσματα. Για τον πρίγκιπα Φίλιππο που από τη μία μέρα στην άλλη έπρεπε να ανταποκριθεί στον ρόλο του στυλοβάτη του στέμματος δεν ήταν πάντοτε εύκολος ο δρόμος.

Η κοινή πορεία στη ζωή αλλά και το καθήκον για επτά δεκαετίες, είχε το δικό της «μαγικό» συστατικό.

«Η ανοχή είναι το ένα αναγκαίο συστατικό για έναν επιτυχημένο γάμο. Μπορεί να μην είναι σημαντικό όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά αλλά είναι ζωτικής σημασίας όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν. Και σας το λέω εγώ, η βασίλισσα διαθέτει σε αφθονία το δώρο της ανοχής».

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δε συνηθίζει να επαινεί δημοσίως το στενό οικογενειακό της περιβάλλον. Για τον Φίλιππο είχε κάνει μία μεγάλη εξαίρεση.

«Είναι κάποιος που δεν δέχεται εύκολα του επαίνους. Αλλά έχει υπάρξει η δύναμη και το στήριγμά μου, όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ και ολόκληρη η οικογένειά του, αυτή και πολλές άλλες χώρες, έχουμε μεγαλύτερο χρέος απέναντί του από όσο γνωρίζει.

Μια κοινή θνητή με παρελθόν
Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, εκτός από θεσμός και το δεξί χέρι του θρόνου, υπήρξε και καλός φίλος. Στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου πέραν των 29 μελών της βασιλικής οικογένειας, βρέθηκε και μόλις μία κοινή θνητή.

Η Πένι Νατσμπουλ. Ο άνθρωπος που για δεκαετίες ήταν στο πλευρό του Δούκα, στους αγαπημένους του αγώνες με άμαξα, ο άνθρωπος που τα βρετανικά ταμπλόιντ είχαν συνδέσει μαζί του ερωτικά, με τις φήμες πάντοτε να διαψεύδονται από το παλάτι.

Τα tabloids αναφέρουν πως η Πένι, όπως την αποκαλούσε ο Πρίγκιπας Φίλιππος, φέρεται να είχε και προσωνύμιο από τους ανθρώπους του παλατιού. Την αποκαλούσαν «και η…» καθώς σε κάθε επίσημη τελετή ή δεξίωση το όνομά της έμπαινε πάντα στην λίστα των καλεσμένων με πριγκιπική εντολή.

Η Κόμισσα Μαόυντμπάτεν ίσως να είναι και ένας από τους λόγους που ο Φίλιππος ανοιχτά συμπαθούσε την Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Από την τελετή έλειπε ωστόσο η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης.

Η Μέγκαν εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη βασιλική οικογένεια με ένα στεφάνι κα μία χειρόγραφη κάρτα.

Η απουσία της Μέγκαν έφερε κοντά τα δύο αδέρφια, Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι φάνηκαν σε μία στιγμή της τελετής να περπατούν δίπλα δίπλα.

Στις 18.00 σήμερα το απόγευμα στο Κάστρο του Ουίνδσορ η βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε τον πατέρα, τον σύζυγο, τον παππού, τον φίλο και το στέμμα το πιο γήινο πρόσωπό του.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα