Βρετανός υπουργός Τουρισμού: Προτιμήστε ταξίδια στο εσωτερικό. Θα ανοίξουμε τα διεθνή με προσοχή

Βρετανός υπουργός Τουρισμού: Προτιμήστε ταξίδια στο εσωτερικό.  Θα ανοίξουμε τα διεθνή με προσοχή

Για τις διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό, το παιχνίδι ονομάζεται «προσοχή», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού και Τουρισμού, Nigel Huddleston, ο οποίος ενθάρρυνε τους Βρετανούς να προτιμήσουν φέτος διακοπές στο εσωτερικό της χώρας.

Σε δηλώσεις του στο Sky News, ο κ. Huddleston είπε ότι σύντομα πρόκειται να κάνει ανακοινώσεις η taskforce για τα διεθνή ταξίδια και αυτό θα συμβάλλει στο να καθοριστούν οι παράμετροι για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Επιθυμούμε και εισερχόμενο τουρισμό στο Ην. Βασίλειο, τόνισε, καθώς έχει τεράστια σημασία στην οικονομία μας, και σε παγκόσμια βάση συνεργαζόμαστε με χώρες ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να ανοίξουμε τα διεθνή ταξίδια, όμως θα το κάνουμε με προσοχή.

Θέλουμε να ανοίξουμε το συντομότερο δυνατό, και αυτό αφορά τον εσωτερικό και εξερχόμενο τουρισμό, όμως θα το κάνουμε με προσοχή βάσει την ενδείξεων και θα παρατηρούμε στενά τι συμβαίνει τόσο στην ΕΕ όσο και αλλού, υπογράμμισε.

Παράλληλα, κυβερνητική πηγή αποκαλύπτει στην The Sunday Times ότι οι διακοπές των Βρετανών στο εξωτερικό ενδέχεται να μην ξεκινήσουν πριν τον Αύγουστο.

Η νέα νομική απαγόρευση ταξιδιών στο εξωτερικό από την Αγγλία, η οποία τέθηκε σε ισχύ από σήμερα λήγει στις 30 Ιουνίου. Ωστόσο ακόμα και αυτή η ημερομηνία φαντάζει υπερβολικά αισιόδοξη, με τον Αύγουστο να είναι ο πιο πιθανός μήνας ανοίγματος, τονίζει η κυβερνητική πηγή.

.tornosnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα