Εμβληματικά κτίρια ανά τον κόσμο «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα

Εμβληματικά κτίρια ανά τον κόσμο «ντύθηκαν» στα γαλανόλευκα

Εμβληματικά κτίρια σε ολόκληρο τον κόσμο γέμισαν με χρώμα Ελληνικό τιμώντας τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε ειδική αναφορά στον διαχρονικό ηρωισμό των Ελλήνων ενώ ο Άλμπερτ Μπουρλά υπογράμμισε την σύνδεση της Ελληνικής επανάστασης με τη μάχη ενάντια στην πανδημία.
Το γαλάζιο της ελληνικής σημαίας ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμβληματικά κτίρια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ανθρωπότητας ντύθηκαν στα ελληνικά χρώματα για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας.

Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, Βερολίνο, ο εμβληματικός πύργος της τηλεόρασης φωταγωγήθηκε για να τιμήσει τον Ελληνικό αγώνα για ελευθερία.

Η κεντρικότερη πλατεία του Βελγίου, Γκράν Πλας, βάφτηκε γαλανή. Οι Βρυξέλλες απέτισαν με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής στην 200η επέτειο της Ελληνικής ανεξαρτησίας.

Η πρόσοψη του εμβληματικού Παλατιού του Τιμίου Σταυρού, των κεντρικών κτιρίων του Ισπανικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Μαδρίτη φωτίστηκαν με χρώματα ελληνικά. Και η Ισπανία τίμησε τον Ελληνικό αγώνα ενάντια στην τυραννία.

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στη Νέα Υόρκη γέφυρες και κτίρια φωτισμένα σε λευκό και μπλε έστειλαν το μήνυμα πως ο αγώνας για ελευθερία ενώνει Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι το ίδιο μήνυμα που έστειλε στη χώρα μας και ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όμομά του με το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοιό, ο Άλπμερτ Μπουρλά συνέδεσε τον ελληνικό αγώνα με τον αγώνα της ανθρωπότητας ενάντια στην πανδημία.

Στην Βηρυτό τα 200α γενέθλια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γέμισαν την πρόσοψη του μουσείου Σουρσόκ με την ελληνική ιθαγένεια να γιορτάζει και τα δικά της 100 χρόνια στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα