Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη

Άλλος ένας τεράστιος διαστημικός βράχος αναμένεται να περάσει «κοντά» από τη Γη το Σάββατο δίνοντας την ευκαιρία στους αστρονόμους να τον παρατηρήσουν.
 
Πρόκειται για τον αστεροειδή με το όνομα Απόφις, που πήρε το όνομά του από τον αρχαίο θεό των Αιγυπτίων Απέπ ή Απόφι, που ήταν ο θεός του χάους και αντίπαλος του φωτός, απεικονιζόμενος ως τεράστιο φίδι.
 
Ο αστεροειδής, παρά το απειλητικό όνομά του, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη, καθώς θα βρεθεί σε απόσταση 10.471.577 μιλίων από τον πλανήτη μας και θα περάσει περίπου στη μία π.μ. το Σάββατο.
 
Ωστόσο, θα είναι ορατός από τα τηλεσκόπια και θα βρίσκεται επίσης εντός της εμβέλειας ραντάρ. «Με ένα τηλεσκόπιο υψηλών προδιαγραφών μπορείτε να τον παρακολουθήσετε», αναφέρει το Space.com.
 

Ο αστεροειδής αυτός ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2004 από τους αστρονόμους Roy Tucker, David Tholen και Fabrizio Bernardi στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Kitt Peak στο Tucson της Αριζόνα.
 
Έχει πλάτος 340 μέτρα, όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου, και έχει χαρακτηριστεί ως «δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής» από το Κέντρο Μικρών Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης.
 
Ο Απόφις θα περάσει ξανά από τη Γη τον Απρίλιο του 2029, όταν και θα έρθει πολύ πιο κοντά στον πλανήτη μας πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ορατός με γυμνό μάτι.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα