Κορονοϊός: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Sinovac

Κορονοϊός: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Sinovac

Η Sinovac Biotech ανακοίνωσε σήμερα πως το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού εγκρίθηκε επισήμως για το γενικό κοινό από την κινεζική ρυθμιστική αρχή για τα ιατρικά προϊόντα.

Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19 που παίρνει το πράσινο φως για γενική χρήση στην Κίνα, μετά την έγκριση, τον Δεκέμβριο, ενός εμβολίου που παρασκευάσθηκε από ινστιτούτο του Πεκίνου που συνεργάζεται με την κρατική China National Pharmaceutical Group (Sinopharm).

Πριν από τις εγκρίσεις, αμφότερα τα εμβόλια χρησιμοποιούνταν ήδη στο πλαίσιο του κινεζικού εμβολιαστικού προγράμματος, που έχει στόχο να καλύψει κυρίως ομάδες οι οποίες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο έκθεσης στον ιό.

Η Ινδονησία, η Τουρκία, η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία, η Ουρουγουάη και το Λάος έχουν εγκρίνει με επείγουσες διαδικασίες το εμβόλιο CoronaVac που αναπτύχθηκε από την Sinovac Life Sciences, ανακοίνωσε η Sinovac Biotech.

Η έγκριση βασίσθηκε στα αποτελέσματα δύο μηνών των κλινικών δοκιμών τελευταίου σταδίου που έγιναν στο εξωτερικό και από τις οποίες δεν έχουν ακόμη ληφθεί τα δεδομένα της τελικής ανάλυσης, ανακοίνωσε η Sinovac.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα