Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Να δράσει υπεύθυνα συμβάλλοντας στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, στο πλαίσιο της κοινής λογικής και της καλής γειτονίας, καλεί την Ελλάδα η Άγκυρα κατηγορώντας την Αθήνα πως προκαλεί με τις δεσμεύσεις περιοχών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας απέναντι στο άνοιγμα διαύλων διαλόγου, ειδικά διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα, χωρίς προϋποθέσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόϊ.

»Ωστόσο, βλέπουμε πως συνεχίζονται τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας στην περιοχή, τα οποία αυξάνουν την ένταση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα με ΝΟΤΑΜ κήρυξε 15 περιοχές άσκησης, συμπεριλαμβανομένων των νησιών, τα οποία είναι σε καθεστώς αποστρατικοποίησης, και έκλεισε το Αιγαίο και μια μεγάλη περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021», συνεχίζει. 

«Καλούμε την Ελλάδα να ενεργήσει υπεύθυνα συμβάλλοντας στην κοινή λογική και στις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα