Αυστραλία: Επανέρχεται το lockdown σε όλη τη Μελβούρνη

Αυστραλία: Επανέρχεται το lockdown σε όλη τη Μελβούρνη

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πολιτεία της Βικτώριας εκτοξεύθηκαν στα 191 το τελευταίο 24ωρο, αριθμό ρεκόρ για την Πολιτεία από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού. Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μελβούρνη.

Σχεδόν όλη η Μελβούρνη, τελεί υπό καθεστώς αποκλεισμού, ενώ απόψε τα μεσάνυχτα κλείνουν, για πρώτη φορά στα τελευταία 100 χρόνια, τα σύνορα μεταξύ της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας των δύο πολυπληθέστερων Πολιτειών της Αυστραλίας.

Στα σύνορα αναπτύσσονται δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και του Στρατού, ενώ τους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμά άνω των $11.000 (δολαρίων Αυστραλίας) και ποινές εξάμηνης φυλάκισης, όπως προειδοποίησε ο υπουργός Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντέιβιντ Έλιοτ.

Απαγόρευση κυκλοφορίας με εξαιρέσεις

Σε υψηλούς τόνους, ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι η κατάσταση με την πανδημία πόρρω απέχει από το να χαρακτηρισθεί ως λήξασα. «Το να προσποιούμαστε ότι έχει τελειώσει δεν είναι η απάντηση είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αν δεν επιβληθεί lockdown τα κρούσματα θα μετριούνται σε χιλιάδες.

Στα μέτρα περιορισμού στην Μελβούρνη, την δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, η οποία φιλοξενεί χιλιάδες ομογενείς, είναι η απαγόρευση εξόδου από το σπίτι εκτός κι αν πρόκειται για επίσκεψη στον γιατρό, για ψώνια βασικών αγαθών, για την άθληση και για την προσέλευση στην εργασία.

Τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά, εφαρμόζοντας όμως αυστηρά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Καφετέριες και άλλα μαγαζιά με φαγητό και ποτά θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους μόνο σε πακέτο (takeway).