Αυτός είναι ο λόγος που ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανατίναξε γραφεία της Νότιας Κορέας

Προσωπικά φαίνεται ότι ήταν τα κίνητρα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν όταν έδωσε το «πράσινο φως» για την ανατίναξη του γραφείου σύνδεσης με την Νότια Κορέα στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βόρεια Κορέα, Αλεξάντερ Μετσαγκόρα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έγινε έξαλλος όταν διαπίστωσε ότι στα προπαγανδιστικά φυλλάδια που έφτασαν στη χώρα με μπαλόνια από τη Νότια Κορέα υπήρχαν «βρώμικες» φωτογραφίες της συζύγου του.

«Τα φυλλάδια είχαν μια “βρώμικη” και προσβλητική προπάγανδα με στόχο τη σύζυγο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας» δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Αλεξάντερ Μετσαγκόρα.

Όπως είπε στο ρωσικό πρακτορείο, οι φωτογραφίες της Ρι Σολ Γιού ήταν «πειραγμένες» με τόσο άσχημο τρόπο ώστε αποτέλεσαν την «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την Πιονγιάνγκ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανατίναξη ο βορειοκορεάτης ηγέτης αποφάσισε και την επανέναρξη των στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα στην πιο προκλητική ενέργειά του από το 2018 οπότε και συμφωνήθηκε με τη Σεούλ να υπάρξει χαμήλωμα των τόνων στην κορεατική χερσόνησο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα