Αποκαλύψεις για Τραμπ: Αποκάλεσε τη Μέρκελ, ηλίθια - Μίλαγε κάθε 3 μέρες με τον Ερντογάν

Αποκαλύψεις για Τραμπ:  Αποκάλεσε τη Μέρκελ, ηλίθια - Μίλαγε κάθε 3 μέρες με τον Ερντογάν

Ρεπορτάζ του CNN που υπογράφει ο βετεράνος δημοσιογράφος και θρύλος για την αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate Καρλ Μπερνστάιν, αποκαλύπτει την αξιοθρήνητη εικόνα του Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνήματα με ξένους ηγέτες.

Όπως αναφέρει, ο Τραμπ ήταν σταθερά απροετοίμαστος, ασυνάρτητος και γενικά έδινε την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος δεν είχε ιδέα.

Μάλιστα μετά από δεκάδες τέτοια τηλεφωνήματα οι στενοί του σύμβουλοι είχαν πειστεί ότι η μεγαλύτερη απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος.

Πούτιν – Ερντογάν

Οι ηγέτες που εκμεταλλεύονταν σταθερά την αφέλεια Τραμπ ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ήταν ο ηγέτης που σήκωνε πιο συχνά από όλους το τηλέφωνο. Ενίοτε τηλεφωνούσε τουλάχιστον στον Λευκό Οίκο και δυο φορές την εβδομάδα και η γραμμή μεταφερόταν απευθείας στον Τραμπ, με δική του εντολή. 

Οι διαδοχικοί σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας Μπόλτον και Χ.Ρ. ΜακΜάστερ, ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Ματίς και ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον- όπως και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών (έχουν όλοι παραιτηθεί ή απολυθεί και στη συνέχεια έχουν στραφεί κατά του Τραμπ), είχαν καταλήξει ότι ο Τραμπ ενδιαφέρεται να προωθήσει την προσωπική του ατζέντα.

Κατά Μέρκελ και Μέι

Τη χειρότερη συμπεριφορά ωστόσο την επιφύλασσε σε γυναίκες συμμάχους όπως την Τερέζα Μέι και την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρόεδρος στις συνομιλίες του τις υποτιμούσε και τις δυσφήμιζε με τρόπο που οι πηγές του CNN χαρακτήρισαν «σχεδόν σαδιστικό».

«Μερικά από τα πράγματα που είπε στην Ανγκελα Μέρκελ είναι απίστευτα», είπε η πηγή στο αμερικανικό δίκτυο. «Την αποκάλεσε "ηλίθια" και την κατηγόρησε ότι την έχουν βάλει στο τσεπάκι τους οι Ρώσοι». Τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν τόσο «ασυνήθιστα», επιβεβαίωσε Γερμανός αξιωματούχος, που το Βερολίνο πήρε ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το περιεχόμενό τους θα παραμείνει απόρρητο. 

Καυχησιάρης σε επίπεδο δημοτικού

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Τραμπ περηφανευόταν ακατάπαυστα σε ομολόγους του, όπως στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, για τα περιουσιακά του στοιχεία, την εξυπνάδα του, τα «σπουδαία» επιτεύγματά του και την «ηλιθιότητα» των προκατόχων του. Τον ευχαριστούσε δε ιδιαίτερα, στις συνομιλίες του και με τον Πούτιν και με τον Ερντογάν, να μιλάει με τα χειρότερα λόγια για τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο και τον Μπαράκ Ομπάμα. 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα