Κορονοϊός: Κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές στην πόλη της Νέας Υόρκης - Οι θάνατοι αγγίζουν τους 2.000

Κορονοϊός: Κλείνουν όλες οι παιδικές χαρές στην πόλη της Νέας Υόρκης - Οι θάνατοι αγγίζουν τους 2.000

Το κλείσιμο των παιδικών χαρών στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο, αυστηροποιώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, τα θύματα του οποίου αγγίζουν τα 2.000 στην πολιτεία.

Το μέτρο επεκτείνει εκείνο που ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο για το κλείσιμο 10 παιδικών χαρών της πόλης, όπου άνθρωποι συνωστίζονταν.

"Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν αυτό το μήνυμα και ακόμη δεν το έχουν πάρει, εξακολουθούμε να βλέπουμε πολλές περιπτώσεις με πολύ μεγάλη πυκνότητα από νέους ανθρώπους", είπε ο κυβερνήτης. "Οπότε θα πάρουμε πιο δραστική δράση. Θα κλείσουμε τις παιδικές χαρές της Νέας Υόρκης". Πρόσθεσε πως οι ανοικτοί χώροι σε πάρκα θα παραμείνουν διαθέσιμοι για τον κόσμο να "περπατούν, να τους βλέπει λίγο ο ήλιος".

Παράλληλα είπε πως η αστυνομία της Νέας Υόρκης πρέπει να "γίνει πιο επιθετική" για να επιβάλει την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Στον καθημερινό απολογισμό των θυμάτων του ιού, ο Κουόμο τόνισε πως ο αριθμός των κρουσμάτων στην πολιτεία του αυξήθηκε σε 83.712 από 75.795 που ήταν χθες, με τους θανάτους να φτάνουν τους 1.914 από τους 1.550.

"Η μόνη ελπίδα για μια πολιτεία σε αυτό το σημείο είναι η ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ανταποκριθεί με επιτυχία", κατέληξε ο κυβερνήτης.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα