Γκιουλέν κατά Ερντογάν: Θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν

Γκιουλέν κατά Ερντογάν: Θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν

Σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε -για άλλη μία φορά- ο Φετουλάχ Γκιουλέν, αυτή τη φορά, σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα "Die Welt".

Οιμάμης που ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1999 και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το καλοκαίρι του 2016, τόνισε ότι ο Ερντογάν δεν θα έχει καλό τέλος.

Ερωτηθείς για την επιρροή Ερντογάν στη Λιβύη, ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ανέφερε: “Στη Λιβύη, ανέκαθεν υπήρχαν εντάσεις ανάμεσα σε διάφορες περιφέρειες. Κι εδώ ο Ερντογάν παίζει αρνητικό ρόλο καθώς υποστηρίζει συγκεκριμένες ομάδες. Στόχος του είναι να γίνει ο νέος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου, αλλά πώς μπορεί να διεκδικεί μία τέτοια θέση όταν υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στους σουνίτες”.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η πολιτική του Τούρκου προέδρου βασίζεται στη ζήλια, το μίσος και την εκδίκηση, καθώς και ότι η τουρκική κυβέρνηση οδηγείται στην παράνοια με τις αποφάσεις που παίρνει. “Όλοι οι ναρκισσιστές τύραννοι, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν δεν είχαν καλό τέλος. Η εξουσία τους πνίγεται πάντα στην οργή. Αυτή θα είναι και η μοίρα του Ερντογάν”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: focus.de