Τρίχρονη έμεινε μόνη της μία εβδομάδα και πέθανε τρώγοντας σκόνη πλυντηρίου

Για μία εβδομάδα άφησε μόνη της την 3χρονη Kristina η 21χρονη μητέρα της Maria Plenkina, θέλοντας να ζήσει μια εβδομάδα ξέφρενης ζωής πηγαίνοντας σε πάρτι στη Ρωσία.

Το παιδί λιμοκτόνησε με αποτέλεσμα να φάει -μεταξύ άλλων- σκόνη πλυντηρίου και να πεθάνει.

Η 3χρονη, όταν εντοπίστηκε νεκρή, ήταν γυμνή σε ένα κρύο δωμάτιο του σπιτιού της στη ρωσική πόλη Κίροφ, αφού πρώτα είχε καταναλώσει τα υπολείμματα γιαουρτιού, κοτόπουλου και λουκάνικων που είχε αφήσει στο σπίτι η μαμά της.

Το πτώμα του κοριτσιού βρήκε η 47χρονη γιαγιά του, που πήγε στο σπίτι για να της ευχηθεί «χρόνια πολλά» για τα γενέθλιά της.

Η μάνα, που οι γείτονες χαρακτήρισαν «σατανική», είναι αντιμέτωπη με 20 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της κόρης της.

Η έρευνα έδειξε ότι η Plenkina κλείδωσε στο σπίτι την κόρη της από τις 13-20 Φεβρουαρίου 2019, κλείνοντας μάλιστα και την παροχή νερού. Οι ψυχίατροι που την εξέτασαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα λειτούργησε έχοντας πλήρη συνείδηση των πράξεών της.

Η 21χρονη ομολόγησε την πράξη της, αλλά είπε στο δικαστήριο ότι δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει την μικρή, τονίζοντας ότι είχε αφήσει φαγητό γι’ αυτήν στο σπίτι. «Δεν ήθελα να πεθάνει» είπε με δάκρυα στα μάτια στο δικαστήριο.

Η γιαγιά του παιδιού δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

«Μου έλεγε ότι όλα ήταν καλά. Έλεγε ψέματα σε όλους. Δεν πίστευα ποτέ ότι η Maria θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο. Αν είχε καταλάβει ότι κάτι πήγαινε στραβά θα είχα πάρει το κορίτσι μαζί μου. Απέδειξε πόσο καλή ηθοποιός είναι. Τελικά δεν γνωρίζω καθόλου το ίδιο μου το παιδί» είπε η 47χρονη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα